Πώς κύλησε η πρώτη μέρα με rapid test στα σχολεία

Υπήρξαν παιδιά που αρνήθηκαν σήμερα να κάνουν το τεστ αλλά είναι πολύ λίγα, καθώς και μεμονωμένες περιπτώσεις γονιών που διαμαρτυρήθηκαν σε διευθυντές, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου.

Τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν θερμά τη διενέργεια των τεστ για την ασφάλεια όλων όσοι προσέρχονται στα σχολεία.

Χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη το γεγονός ότι τα ράπιτ τεστ διεξάγονται με κινητές μονάδες που προσέρχονται στα ίδια τα σχολεία.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου διευθυντών Γιώργος Ιωσηφίδης δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ότι το ποσοστό των μαθητών που αρνήθηκαν να κάνουν το τεστ είναι γύρω στο 5%.  Το γεγονός ότι είναι μικρό το ποσοστό αυτό έχει να κάνει με την υπευθυνότητα που έδειξαν και γονείς και μαθητές. Δεν πρέπει τόνισε να σταθούμε στα μεμονωμένα περιστατικά διαμαρτυριών εναντίον διευθυντών, καθώς είναι αυτοί που ευθύνονται για τις αποφάσεις που λαμβάνονται από το υπουργείο παιδείας.

Τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά, είπε, παρόλο που οι γονείς που αντιδρούν έχουν αρχίσει να κινούνται νομικά και εναντίον των διευθυντών και εναντίον του υπουργείου παιδείας.

Τόνισε ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει σημαντικά μειονεκτήματα έναντι της φυσικής παρουσίας στο σχολείο και κάλεσε τους γονείς να μην στερήσουν από τα παιδιά τους τη δυνατότητα αυτή.

Τα ποσοστά των παιδιών που δεν προσήλθαν σήμερα στο σχολείο ήταν πολύ λίγα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου.

Για παράδειγμα, είπε, στην Πάφο το 96 % των παιδιών προσήλθαν σήμερα στο σχολείο, ενώ αναμένουν είπε στοιχεία και από άλλες επαρχίες.

Κατήγγειλε ότι σήμερα μητέρα παρενέβη την ώρα του μαθήματος το οποίο γινόταν με σύγχρονη εκπαίδευση μέσω TEEM καλώντας τα παιδιά της τάξης να μην κάνουν το ράπιτ τεστ.

Ο κύριος Πολυβίου είπε ότι οι μαθητές που δεν πηγαίνουν στο σχολείο και δεν είναι κρούσμα κορωνοϊού τυγχάνουν ασύγχρονης εκπαίδευσης, που σημαίνει ότι ενημερώνονται τηλεφωνικά για τα μαθήματα και διερωτήθηκε πως αυτά τα παιδιά θα κάνουν διαγωνίσματα που γίνονται αυτές τις μέρες σε όλα τα σχολεία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.