Πως λειτουργεί το εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού

Το εμβόλιο περιέχει συστατικά που βοηθούν τον οργανισμό να αποκτήσει άμυνα κατά του κορωνοϊού τόνισε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Χρίστος Πέτρου.


Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι τα αντισώματα θα εξουδετερώνουν τον ιό. Σημείωσε ότι όσοι είναι σε εμπύρετη κατάσταση δεν θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο, ενώ σημείωσε ότι ο εμβολιασμός υπερέχει οποιασδήποτε φυσικής λοίμωξης. Επίσης είπε ότι είναι ελάχιστα τα αποτελέσματα από κλινική μελέτη σε ότι αφορά τον εμβολιασμό ατόμων που είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν συμπτώματα του ιού.

Επίσης είπε ότι όλα τα εμβόλια έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες. Συγκεκριμένα για το εμβόλιο της Pfizer, ο κ. Πέτρου είπε ότι οι παρενέργειες που παρατηρήθηκαν κατά τις κλινικές μελέτες είναι ανάμεσα σε άλλα, ερυθρότητα και πόνος στο σημείο της ένεσης, ρίγος, πυρετός και πόνοι στα κόκκαλα αλλά όπως είπε υποχωρούν 2-3 μέρες. Πρόσθεσε ότι στην κλινική μελέτη δεν διαφάνηκε ότι υπάρχει κάτι το ανησυχητικό πέρα από τα αναμενόμενα. Επίσης είπε ότι από τις 50.000 που συμμετείχαν στη μελέτη, κάποιοι είχαν πάθει σκωληκοειδίτιδα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.