Παράθυρα/ Ορίζοντας

Πώς μπορούμε να κάνουμε κάτι εντελώς ακατανόητο, κατανοητό;

Εμείς/Αυτοί της Carly Wijs από την ΕΘΑΛ

Το θεατρικό έργο Εμείς/Αυτοί της Carly Wijs που συγκλόνισε το κοινό σε Ηνωμένο Βασίλειο (National Theatre), Βέλγιο, Γαλλία, Νότια Αφρική, Η.Π.Α, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Καναδά, σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου 2016 και βραβεύτηκε με το βραβείο «The Scotsman Fringe First Award» μεταξύ άλλων, ανεβαίνει σε Παγκύπρια και Πανελλαδική πρώτη από την Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΗ συγγραφέας Carly Wijs γράφει: «πώς μπορούμε να βάλουμε τέτοιες απερίγραπτες πράξεις στη σκηνή; Πώς μπορούμε να κάνουμε κάτι εντελώς ακατανόητο, κατανοητό; Και δεν είναι ταμπού να φτιάξουμε ένα κομμάτι θεάτρου για την τρομοκρατία, που απευθύνεται σε παιδιά; Τελικά, δεν πιστεύω ότι είναι ταμπού – στην πραγματικότητα, κανένα θέμα δεν πρέπει να είναι ταμπού για παιδιά. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τις σωστές λέξεις. Η συζήτηση για το θέμα της τρομοκρατίας με παιδιά είναι μια πρόκληση, αλλά μπορεί να γίνει. Και πρέπει να γίνει».

Την 1η Σεπτεμβρίου του 2004, μία ομάδα τρομοκρατών από την Ινγκουσετία και την Τσετσενία κατέλαβε το Σχολείο Νο1 στο Μπεσλάν στη Ρωσία και πήρε ομήρους περισσότερο από 1100 ανθρώπους. Οι 777 ήταν παιδιά. Η ομηρία κράτησε σχεδόν τρεις μέρες και στοίχισε τη ζωή σε 385 άτομα. Στο Εμείς/Αυτοί, δύο παιδιά, το Κορίτσι και το Αγόρι δίνουν μια σχολαστικά λεπτομερή περιγραφή των γεγονότων της πολιορκίας, σκαρφαλώνουν τη διάταξη του σχολείου στο πάτωμα, γράφουν γεγονότα στον μαυροπίνακα και σκάνε μπαλόνια που αντιπροσωπεύουν εκρήξεις. Το έργο εξερευνά τους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά αντιμετωπίζουν εξαιρετικά τραυματικές καταστάσεις.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Άνθη Κάσινου, Σκηνοθεσία-κίνηση: Μαρίνα Βρόντη, Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Γιάννου, Μουσική επιμέλεια: Στέλλα Βοσκαρίδου, Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Πετεινάρης.
Επί σκηνής: Άνθη Κάσινου και Ανδρέας Δανιήλ.

Θέατρο ΕΘΑΛ

31 Οκτωβρίου στις 18:30

2 Νοεμβρίου στις 20:30

 

Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο

5 και 6 Νοεμβρίου στις 20:00

 

Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου

21 Νοεμβρίου στις 18:30

Κατάλληλο για ηλικίες άνω των 12

 

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.