Πώς να διαλέξω τα σεντόνια μου;
  Η εικόνα ενός χώρου αντιπροσωπεύει συνήθως την προσωπικότητα εκείνου που κατοικεί μέσα σε αυτόν. Ειδικότερα η κρεβατοκάμαρα, που είναι ένας καθαρά ξεχωριστός χώρος, αφιερωμένος σε προσωπικές μας στιγμές και στην ξεκούρασή μας, χρειάζεται να τον διακοσμήσουμε με μεράκι και να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια.

  Μεγάλο ρόλο, για την επιτυχία σ’ αυτή μας την προσπάθειά, παίζουν η απόλυτη αρμονία των χρωμάτων, τα καλής αισθητικής έπιπλα και πάνω απ’ όλα η ποιότητα των λευκών ειδών που θα χρησιμοποιήσουμε, αφού εδώ θα περάσουμε ένα πολύ σημαντικό χρονικό διάστημα της καθημερινότητάς μας, τις ώρες της ξεκούρασης και του ύπνου μας.

  Πολλές ρωτούν, για το τί πρέπει να προσέχουν όταν αγοράζουν καινούργια σεντόνια και τι σημαίνουν όλες αυτές οι ποιότητες που συναντούν.

  Σκέφτηκα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας κάποιες γνώσεις που έχω από την εμπειρία πάνω στη δουλειά μου, έτσι ώστε στην επόμενη αγορά σας να είσαστε περισσότερο κατατοπισμένες και να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

  Η σύνθεση των σεντονιών όταν είναι από 100% βαμβάκι μας εξασφαλίζει έναν υγιή και ευχάριστο ύπνο, είναι πολύ ανθεκτικά στο χρόνο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλες τις εποχές του χρόνου

  Αυτό που πάνω απ’ όλα θα ήθελα να σας πω, είναι τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που θα συναντήσετε στα βαμβακερά σεντόνια. Αυτές οι λεπτομέρειες μπορούν να ξεκαθαρίσουν την εικόνα, για το τί μπορουμε να επιλέξουμε, σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

  Υπάρχουν τα βαμβακερά σεντόνια πενιέ, που κατασκευάζονται από την καλύτερη ποιότητα νήματος που προκύπτει από τις πιο καλοχτενισμένες και ανθεκτικές ίνες. Οι ίνες του βαμβακιού τοποθετούνται σε σειρά, «χτενίζονται» ώστε να αφαιρούνται τυχόν υπολείμματα και ξεδιαλέγονται ώστε να μένουν προς χρήση οι πιο μακριές και γερές ίνες. Η συγκεκριμένη ποιότητα συνήθως επιλέγεται από ανθρώπους με ευαίσθητο δέρμα.

  Άλλη μία κατηγορία είναι τα βαμβακερά σεντόνια περκάλι, όπου εδώ χρησιμοποιούνται υψηλής ποιότητας βαμβακερά υφάσματα με πυκνή ύφανση που συνήθως ξεπερνά τις 200 κλωστές(TC). Έχουν μια ματ όψη, είναι πολύ ανθεκτικά και πολύ δροσερά όταν έρχονται σε επαφή με το σώμα.

  Τα βαμβακοσατέν σεντόνια, τα οποία εκτός από την πολύ καλή ποιότητα βαμβακερού υφάσματος δίνουν και μία μεταξένια αίσθηση, αποτελώντας έτσι την αγαπημένη αγορά πολλών. Είναι βαμβακερά και μόνο σεντόνια που έχουν δεχθεί μεγαλύτερη επεξεργασία ώστε να είναι πιο δροσερά και πολύ εύκολα στο σιδέρωμα.

  Τέλος για τις κρύες νύχτες του χειμώνα έχουν δημιουργηθεί τα φανελένια σεντόνια, που κατασκευάζονται από βαμβάκι με ειδική ύφανση και μία διακριτική αίσθηση σαν χνούδι για απόλυτη ζεστασιά.

  Παραπάνω σας έκανα αναφορά για τον αριθμό των κλωστών που μπορεί να έχει ένα βαμβακερό ύφασμα. Ίσως είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διακρίνεται την ποιότητα ενός υφάσματος. Όσο πιο πολλές είναι η κλωστές (thread count=ΤC) τόσο πιο απαλό και ανθεκτικό είναι ένα ύφασμα. Σεντόνια, παπλωματοθήκες, παπλώματα αλλά και κουβερλί, τα οποία είναι κατασκευασμένα με υφάσματα 200 κλωστών και πάνω, κατατάσσονται πολύ υψηλά ποιοτικά.

  Πλέον, η επιλογή είναι δική σας !

  spitistalefka.gr