Πως να εγγραφείτε στο ΓεΣΥ – Όλα τα βήματα εγγραφής (εικόνες)

Στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ και στον προσωπικό γιατρό οι εγγραφές

Αρχίζουν αύριο οι εγγραφές δικαιούχων του ΓεΣΥ για επιλογή προσωπικών γιατρών.

Ο κ. Αντρέας Παπακωνσταντίνου, αναπληρωτής πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), εξήγησε ότι οι εγγραφές μπορούν να γίνουν μέσω της ιστοσελίδας του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) www.gesy.org.cy, αλλά μέσω του γιατρού που παρακολουθεί τους δικαιούχους.

Μέσω της ιστοσελίδας του ΓεΣΥ οι δικαιούχοι δημιουργούν λογαριασμό με την εισαγωγή του ονοματεπώνυμού τους και του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου. Για να καταστεί δυνατή η εγγραφή στο Μητρώο Δικαιούχων του ΓεΣΥ είναι απαραίτητο όπως οι δικαιούχοι είναι καταχωρισμένοι είτε στο Αρχείο του Τμήματος Πληθυσμού είτε στο Αρχείο του Τμήματος Μετανάστευσης, ή/και στο Αρχείο των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Με τη δημιουργία λογαριασμού, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν ηλεκτρονικό μήνυμα με κωδικούς πρόσβασης, μέσω του οποίου θα ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους. Αυτό, εξήγησε ο κ. Παπακωνσταντίνου, γίνεται για σκοπούς ασφάλειας.

Μετά την παραλαβή των κωδικών, οι δικαιούχοι χρειάζεται να συνδεθούν στη Διαδικτυακή Πύλη Δικαιούχων και ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη προχωρούν στην εγγραφή τους. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση συγκεκριμένων απαραίτητων πεδίων, όπως το ονοματεπώνυμο και ο αριθμός ταυτότητας. Από την κεντρική πύλη δεδομένων του κράτους θα μεταφερθούν οι συμπληρωματικές πληροφορίες στο ΓεΣΥ. Η ολοκλήρωση του λογαριασμού δικαιούχου παρέχει τη δυνατότητα επιλογής γιατρού από τον κατάλογο γενικών γιατρών που θα αναρτηθεί την Τετάρτη.

Ο δικαιούχος για να επιλέξει γιατρό θα μπορεί να δει τις πληροφορίες επικοινωνίας μαζί του, τον ταχυδρομικό κώδικα για να επιβεβαιώσει ότι ο γιατρός βρίσκεται κοντά στην περιοχή του δικαιούχου, το όνομα της εταιρείας, αν πρόκειται για ιδιώτη γιατρό και την ειδικότητά του. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την ηλεκτρονική αποδοχή του δικαιούχου από πλευράς του γιατρού και τον καθορισμό επίσκεψης. Κατά την επίσκεψη του δικαιούχου στον προσωπικό του γιατρό, ταυτοποιείται και παραλαμβάνει κωδικούς πρόσβασης στο ηλεκτρονικό αρχείο.

Όσον αφορά δικαιούχους που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, αυτοί μπορούν να εγγραφούν μέσω τρίτων προσώπων που διαθέτουν λογαριασμό στη Διαδικτυακή Πύλη Δικαιούχων. Δικαιούχοι χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο θα μπορούν να εγγραφούν και μέσω επίσκεψης σε Προσωπικό Ιατρό της επιλογής τους. Κατά την επίσκεψη, ο προσωπικός ιατρός θα συμπληρώσει την αίτηση για εγγραφή στο Μητρώο Δικαιούχων εκ μέρους του ενδιαφερόμενου προσώπου. Όπως εξήγησε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κατάλογος των γενικών γιατρών περιλαμβάνει όσους θα έχουν συμβληθεί με το ΓεΣΥ μέχρι την Τετάρτη.

Επειδή είναι μία διαδικασία σε εξέλιξη, εξήγησε, ο κατάλογος αυτός είναι μεταβλητός και ο αριθμός των γιατρών θα αυξάνεται όσο συμβάλλονται γιατροί με το ΓεΣΥ.

Άννα Μισιαούλη

 

Βήματα εγγραφής –  Έχετε μαζί σας το κινητό σας τηλέφωνο και πρόσβαση στο email σας 

 

  1. Μπείτε στο: https://registration.gesy.org.cy και συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία όπως επίσης και ένα username ουτως ώστε με αυτό να εισέρχεστε στο σύστημα. Επίσης συμπληρώστε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου σας.
    Ο αριθμός κινητού τηλεφώνου θα χρησιμοποιείται για τη λήψη κωδικού μιας χρήσης για ασφαλή σύνδεση στις διαδικτυακές πύλες του ΓεΣΥ.
    Picture5

Στο τέλος πατήστε αποδοχή των όρων. Μην επιλέξετε το 

Picture6 1

 

2.  Αφού επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας θα σας αποσταλεί στο email σας μια διεύθυνση την οποία θα ακολουθήσετε ούτως ωστε να επιλέξετε τον κωδικό σας. Έχετε μαζί σας το κινητό σας τηλέφωνο για να σας αποσταλεί ένας μοναδικός κωδικός εγγραφής μιας χρήσης(OTP)

Picture7

Picture8

3. Αφού γίνει επιτυχής η εγγραφή μπορείτε να μπείτε στο https://portal.gesy.org.cy και εισέλθετε στην υπηρεσία. Φροντίστε πάντα να έχετε το κινητό σας τηλέφωνο μαζί σας γιατί θα σας αποστέλλετε πάντα ενας μοναδικός κωδικός πρόσβασης μιας χρήσης (επιπλέον στον ήδη επιλεγμένο δικό σας)

 

 

Βιντεο: 

Εγγραφή στο ΓΕΣΥ: 

Εγγραφή σε προσωπικό γιατρό
Ακολούθως ο κάθε δικαιούχος μπορεί μέσω του Συστήματος να επιλέξει τον προσωπικό του γιατρό μέσα από τον κατάλογο των 358 γιατρών που συμβλήθηκαν με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.

Δείτε πως λειτουργεί ο θεσμός του προσωπικού γιατρού

Τα φαρμακεία
Όσον αφορά τα φάρμακα, ο κάθε δικαιούχος θα μπορεί να επισκεφθεί οποιοδήποτε συμβεβλημένο με τον ΟΑΥ φαρμακείο και να παραλάβει καταβάλλοντας €1  για κάθε συσκευασία τα φάρμακα που του κατόπιν συνταγής του γιατρού του.

 

Ξεκινά αύριο το ΓΕΣΥ – Απορίες και απαντήσεις για τη πρώτη μέρα λειτουργίας του

 

 

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy