Η Facebook έχει ξεκινήσει ήδη την ενημέρωση των χρηστών για το ενδεχόμενο τα δεδομένα του λογαριασμού τους να είχαν περάσει στα χέρια της Cambridge Analytica ή άλλης εταιρείας που έχει αποβληθεί από το κοινωνικό δίκτυο, αλλά αν έχετε αγωνία να μάθετε μήπως συμπεριλαμβάνεται και ο δικός σας λογαριασμός στα 87 εκατομμύρια που εκτέθηκαν, τότε υπάρχει πιο εύκολος και άμεσος τρόπος.

Αρκεί να πατήσετε σε αυτό το link για να μεταφερθείτε στην ειδική υποσελίδα του Facebook που σας απαντά αμέσως αν εσείς ή οι φίλοι σας είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ το quiz με τίτλο “This Is Your Digital Life” που ανέπτυξε ο πανεπιστημιακός ερευνητής Dr. Aleksandr Kogan για λογαριασμό της Cambridge Analytica.

Υπενθυμίζουμε ότι η Facebook έχει αποβάλλει από το κοινωνικό δίκτυο ακόμη δύο εταιρείες και τις εφαρμογές τους, την AggregateIQ και CubeYou, με την πρώτη να συνδέεται άμεσα με την Cambridge Analytica και τη δεύτερη να ακολουθεί παρόμοιες πρακτικές για να συλλέξει δεδομένα χρηστών για να τα διαθέσει σε διαφημιστές.

Εάν ο λογαριασμός σας δεν ειναι στη λίστα θα έχετε το ακόλουθο μήνυμα:

Αγγλικά:


Was my information shared?
Based on our available records, neither you nor your friends logged into “This Is Your Digital Life.”
As a result, it doesn’t appear your Facebook information was shared with Cambridge Analytica by “This Is Your Digital Life.”

Ελληνικά:


Έχουν κοινοποιηθεί δικές μου πληροφορίες;
Με βάση τα διαθέσιμα αρχεία μας, ούτε εσείς ούτε οι φίλοι σας έχετε συνδεθεί στην εφαρμογή “This Is Your Digital Life”.
Συνεπώς, δεν φαίνεται να έχουν κοινοποιηθεί πληροφορίες σας από το Facebook στην Cambridge Analytica μέσω της εφαρμογής “This Is Your Digital Life”.