Πως να εντοπίσετε ένα ψεύτικο προφίλ στα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

Για το φαινόμενο των ψεύτικων προφίλ στα Κοινωνικά Δίκτυα, μίλησε στον Άστρα η Social Media Manager και πιστοποιημένη συνεργάτιδα του Facebook Πράξια Αρέστη, με αφορμή τις πρόσφατες κατηγορίες που δέχθηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης για το σχετικό ζήτημα.

Εξήγησε ότι σκοπός της δημιουργίας των ψεύτικων λογαριασμών, σε πολιτικό επίπεδο, είναι ο επηρεασμός της κοινής γνώμης. Τόνισε ωστόσο ότι πρέπει να υπάρξουν πολλά προφίλ για να καθοδηγήσουν τους ακόλουθους τους εκεί που θέλουν. Πρόσθεσε ότι δημοσιεύουν συγκεκριμένες ειδήσεις, προωθούν συγκεκριμένα δημοσιεύματα, σχολιάζουν και τοποθετούνται σε αναρτήσεις ανάλογα με τον στόχο τους.

Η κ. Αρέστη έδωσε συμβουλές για τον εντοπισμό ψεύτικων λογαριασμών, λέγοντας ότι συνήθως δεν έχουν φωτογραφίες, δεν κάνουν δημοσιεύσεις με άλλα άτομα ούτε βρίσκονται σε φυσικές παρουσίες. Προέτρεψε τους πολίτες να μην δέχονται άτομα που δεν τα γνωρίζουν και δεν έχουν κοινούς φίλους μαζί τους.

Είπε ακόμη ότι με τα ψεύτικα προφίλ, οι δημιουργοί σχολιάζουν κάτω από ειδήσεις μεγάλων ιστοσελίδων σε μια προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.