Πώς σχολιάζει ο Μακάριος Δρουσιώτης την απόφαση Δικαστηρίου για το «Κράτος Μαφία»

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε ο δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης την απόρριψη αιτήματος έκδοσης προσωρινού διατάγματος για αναστολή κυκλοφορίας και διανομής του τελευταίου του βιβλίου με τίτλο «Κράτος Μαφία».

Διαβάστε επίσης: Αίτημα έκδοσης διατάγματος αναστολής κυκλοφορίας του βιβλίου «Κράτος Μαφία» – «Όχι» από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι παρόμοια απόφαση δεν υπήρξε στο παρελθόν και ως εκ τούτου δημιουργείται νομολογία σε ότι αφορά διατάγματα εναντίον δημοσιευμάτων.

Σημειώνεται ότι το διάταγμα αιτήθηκε εμπειρογνώμονας ασφάλειας του διαδικτύου, ο οποίος, σύμφωνα με σχετική αναφορά στο βιβλίο, είχε αρχικά κληθεί από τον δημοσιογράφο για να θωρακίσει τις συσκευές του.

Αντ’ αυτού όμως, φέρεται να εγκατέστησε λογισμικό παρακολούθησης που επέτρεψε την παράνομη παρέμβαση στον προσωπικό υπολογιστή και τα αρχεία του.

Ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι επρόκειτο για άτομο στο οποίο αποτάθηκε για να τον προστατεύσει, όμως στο τέλος του έκλεψε στοιχεία από τον υπολογιστή και τον χάκαρε.

Όπως είπε, τα γεγονότα της υπόθεσης υποστηρίζονται με δικανική έκθεση που ετοίμασε επιστημονικό εργαστήριο του εξωτερικού η οποία κρίθηκε από το Δικαστήριο ως το πιο σημαντικό τεκμήριο της υπεράσπισής του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy