Πώς τα κενά και οι αδυναμίες της άδειας μητρότητας / άδειας πατρότητας / γονικής άδειας θυματοποιούν τους νέους γονείς

Τη χαρά του νέου μωρού επισκιάζει η απουσία στήριξης στους γονείς

Του
Κωνσταντίνου Ζαχαρίου

Η απόκτηση παιδιού είναι μια υπόθεση οικογενειακής και προσωπικής ευτυχίας για τη μητέρα και τον πατέρα. Αυξάνει όμως ταυτόχρονα και τις υποχρεώσεις και τις δαπάνες για ένα ζευγάρι, που χρειάζεται και δικαιούται τη στήριξη του κράτους με ένα πλέγμα κοινωνικών πολιτικών και υποδομών.

Ως προς αυτό, οι θεσμοί της άδειας μητρότητας και πατρότητας, η γονική άδεια -αλλά και οι υποδομές σε βρεφοκομικούς/παιδοκομικούς σταθμούς- είναι καθοριστικής σημασίας. Ωστόσο, ενώ οι κοινωνικές ανάγκες είναι επιτακτικές, η χώρα μας μάλλον παίρνει απροβίβαστο στο συγκεκριμένο πεδίο. Οι δαπάνες κοινωνικής προστασίας στην Κύπρο είναι σχεδόν στο μισό του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Αν μάλιστα συνυπολογιστεί η στάση της κυβέρνησης απέναντι σε προτάσεις και αιτήματα για τη στήριξη των εργαζόμενων γονέων, γίνεται αντιληπτό πόσο αναγκαία είναι για τον τόπο μια πραγματική και φιλόδοξη κοινωνική πολιτική.

Untitled 3

 

Ουραγός η Κύπρος σε μέτρα κοινωνικής πολιτικής

Η Κύπρος είναι ουραγός σε μέτρα κοινωνικής πολιτικής, όπως η άδεια μητρότητας και πατρότητας. Αυτό καταδεικνύει η μελέτη που εκπονήθηκε από την Υπηρεσία Ερευνών της Βουλής μετά από αίτημα του βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργου Κουκουμά. Σύμφωνα με τις απαντήσεις που συνέλεξε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κοινοβουλευτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης, σε σειρά ευρωπαϊκών κρατών το επίδομα της άδειας μητρότητας και πατρότητας ανέρχεται στο 100% του μισθού των εργαζομένων.

Αντίθετα, η Κύπρος βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις χώρες με το μικρότερο ποσοστό κάλυψης. Συγκεκριμένα, χαμηλότερα βρίσκεται η Ουγγαρία και η Τσεχία που καλύπτουν το 70% του μισθού και ακολουθεί η Κύπρος με κάλυψη του 72%, η οποία προέρχεται από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι το 50% των εργαζομένων στην Κύπρο αμείβεται με λιγότερα από 1.500 ευρώ μηνιαίως και το 25% δεν φτάνει ούτε τα 1.000 ευρώ, τότε γίνεται αντιληπτό πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για τους εργαζόμενους χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων που γίνονται γονείς. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που η πλειονότητα των εργαζόμενων πατέρων δεν κάνει χρήση της άδειας πατρότητας, ενώ και μια μερίδα των μητέρων επιστρέφει στη δουλειά νωρίτερα από το τέλος της άδειας μητρότητας. Όσο δε αφορά τη γονική άδεια (18 εβδομάδες μέχρι το 8ο έτος του παιδιού για σκοπούς φροντίδας του παιδιού ή επείγοντες οικογενειακούς λόγους), αυτή είναι μέχρι σήμερα απλήρωτη, με αποτέλεσμα λίγοι γονείς να την έχουν αξιοποιήσει ποτέ.

 

Mom Stressed 700X4201 1
Tired working mom with child in her lap feeling exhausted

 

Άδεια μητρότητας: Ανεπαρκής και μόνο μερικώς πληρωμένη

Η αύξηση της άδειας μητρότητας στους 6 μήνες για κάθε παιδί -και από το πρώτο παιδίόπως υποδεικνύει άλλωστε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, είναι, πλέον, καθολικό αίτημα. Γι’ αυτό άλλωστε οι πρόσφατες αλλαγές της κυβέρνησης (επέκταση της άδειας μητρότητας για το δεύτερο και τρίτο παιδί) χαρακτηρίστηκαν αφενός ανεπαρκείς και αφετέρου προβληματικές στο σκεπτικό τους, αφού η επέκταση της άδειας μητρότητας δεν συνιστά κίνητρο για απόκτηση παιδιών, αλλά κοινωνικό μέτρο στήριξης της εργαζόμενης μητέρας και του παιδιού.

To γεγονός ότι το επίδομα μητρότητας δεν καλύπτει πλήρως το μισθό έχει αλυσιδωτές συνέπειες. Περίπου 1 στις 6 εργαζόμενες μητέρες επιστρέφει στη δουλειά πριν το τέλος της άδειας μητρότητας. Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε το Υπ. Εργασίας σε απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Γ. Κουκουμά, κάθε χρόνο πάνω από 1.000 εργαζόμενες μητέρες παίρνουν λιγότερες από τις 18 εβδομάδες άδειας μητρότητας που δικαιούνται. Η Υπουργός στην απάντησή της ισχυρίζεται ότι ο λόγος είναι η εκπρόθεσμη κατάθεση των αιτήσεων, καθώς και η επιλογή των μητέρων να επιστρέψουν νωρίτερα στην εργασία τους. Ωστόσο το Υπουργείο θα έπρεπε να προβληματιστεί για το τι κρύβεται πίσω από αυτή την «επιλογή». Όταν για το 45% των γυναικών στην Κύπρο ο ακαθάριστος μηνιαίος μισθός δεν ξεπερνά τα 1.250 ευρώ, δεν θα έπρεπε να διερωτάται το κράτος πώς θα ζήσει επί 4 μήνες μια μητέρα με νεογέννητο με το 72% αυτού του μισθού; Αξίζει να επισημανθεί βέβαια ότι ένας αριθμός εργαζόμενων μητέρων καλύπτεται με συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες προνοούν ότι ο εργοδότης συμπληρώνει το υπόλοιπο 28% του μισθού. Αυτό υπογραμμίζει την αναντικατάστατη αξία των συλλογικών συμβάσεων εργασίας για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και την ανάγκη προάσπισης, κατοχύρωσης και επέκτασής τους.

118397737 Wide1

Η άδεια πατρότητας είναι για τους περισσότερους δώρον άδωρον

Η άδεια πατρότητας δίνει την ευκαιρία στον εργαζόμενο πατέρα να αναλαμβάνει ευθύνες για το νεογέννητο, σπάζοντας τα έμφυλα στερεότυπα που θέλουν τη φροντίδα των παιδιών αποκλειστική ευθύνη της γυναίκας. Το 2017 κατοχυρώθηκε η άδεια πατρότητας δύο εβδομάδων, η οποία πρέπει να λαμβάνεται εντός 16 εβδομάδων από τη γέννηση (δηλ. εντός της άδειας μητρότητας) με επίδομα στο 72% του μισθού. Ωστόσο, τα στοιχεία που κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας φανερώνουν ότι στην πραγματικότητα μικρός αριθμός των πατέρων αξιοποιεί την άδεια.

Οι εγκριθείσες αιτήσεις για επίδομα πατρότητας ανέρχονται μόλις στο 41% του αριθμού των αιτήσεων για επίδομα μητρότητας. Αν, μάλιστα, η σύγκριση γίνει με τον αριθμό των γεννήσεων από τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, γίνεται φανερό ότι το 2018 μόλις το 37% των πατέρων αξιοποίησαν την άδεια πατρότητας, ενώ το 2019 μειώθηκε στο 22%. Στην Επιτροπή Εργασίας συζητείται αυτή την περίοδο η Πρόταση Νόμου που συνυπογράφουν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ στην Επιτροπή – Α. Καυκαλιάς, Χρ. Χριστόφιας και Γ. Κουκουμάς – που δίνει το δικαίωμα στον πατέρα να επιλέξει πότε θα πάρει την άδεια μέσα σε περίοδο 52 εβδομάδων. Αυτό θα επιτρέψει στον εργαζόμενο πατέρα να μην πάρει άδεια ταυτόχρονα με τη μητέρα, αναγκάζοντας το ζευγάρι να ζήσει με μειωμένες τις απολαβές και των δύο γονέων, σε μια φάση μάλιστα που η γέννηση του παιδιού αυξάνει τα έξοδα του νοικοκυριού.

Η πρόταση ούτε αυξάνει το ύψος του επιδόματος, ούτε αυξάνει τους δικαιούχους, αλλά διευκολύνει τους δικαιούχους να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην άδεια. Εντούτοις, η κυβέρνηση – αλλά και η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων – απέρριψε και την εισήγηση του ΑΚΕΛ αλλά και τις συμβιβαστικές αντιπροτάσεις που τέθηκαν. Μια τέτοια αντιπρόταση του ΑΚΕΛ προνοεί να επεκταθεί το διάστημα λήψης της άδειας πατρότητας μέχρι δύο εβδομάδες μετά τη λήξη της άδειας μητρότητας. Δύο άλλες Προτάσεις Νόμου του ΑΚΕΛ στοχεύουν στη στήριξη του πατέρα σε περίπτωση θανάτου της μητέρας, είτε κατά τον τοκετό είτε κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας. Το ΑΚΕΛ εισηγείται όπως σε αυτή την περίπτωση μεταβιβάζονται στον πατέρα τα δικαιώματα της μητέρας όπως προβλέπονται στον περί Προστασίας της Μητρότητας Νόμο. Η Υπουργός Εργασίας χαιρέτισε τις εισηγήσεις αυτές, αλλά ζήτησε χρόνο για νομοτεχνική επεξεργασία.

I Wish I Had Told People Not To Come Meet My Newborn1

Άδεια πατρότητας μόνο για παντρεμένους!

Στρέβλωση στην άδεια πατρότητας είναι και ο αποκλεισμός όσων πατέρων δεν έχουν τελέσει γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης με τη μητέρα του παιδιού, ακόμα κι αν συμβιώνουν. Το ΑΚΕΛ είχε πρωτοστατήσει για να απαλειφθεί αυτή η αναχρονιστική διάκριση και τον Μάη του 2018 η Βουλή (με μόνη διαφωνία από το ΔΗΣΥ) ψήφισε σχετική Πρόταση Νόμου του ΑΚΕΛ. Ο Πρόεδρος ανέφερε τότε το νόμο στο Ανώτατο, το οποίο τον έκρινε αντισυνταγματικό -όχι για την ουσία, αλλά γιατί αύξανε τα έξοδα του προϋπολογισμού. Το ΑΚΕΛ επαναφέρει συνεχώς την ανάγκη για τερματισμό αυτής της συντηρητικής ρύθμισης. Άλλωστε, αυτή η εμμονή της κυβέρνησης συγκρούεται με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία του 2019 που ρητά ορίζει ότι «το δικαίωμα άδειας πατρότητας θα πρέπει να χορηγείται ανεξάρτητα από τη γαμική ή οικογενειακή κατάσταση, όπως αυτή ορίζεται στο εθνικό δίκαιο».

Αναμένοντας σχέδιο πληρωμένης γονικής άδειας

Διαχρονικό αίτημα του ΑΚΕΛ, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων είναι η εισαγωγή πληρωμένης γονικής άδειας. Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι αιτήσεις για την -απλήρωτη- γονική άδεια δεν ξεπέρασαν ποτέ τις 300 το χρόνο, την ώρα που οι γεννήσεις είναι πάνω από 9 χιλ. ετησίως. Η συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή οδηγία του 2019 για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής για τους γονείς θα υποχρεώσει, επιτέλους, την κυβέρνηση να κατοχυρώσει την πληρωμένη γονική άδεια δύο μηνών για γονείς με παιδιά μέχρι οκτώ χρόνων μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο.

Καθυστερήσεις μηνών για την καταβολή επιδομάτων

Τεράστιο πρόβλημα συνιστούν οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρουσιάζονται για την καταβολή των επιδομάτων μητρότητας και πατρότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα εξετάζονται οι αιτήσεις για επίδομα μητρότητας που κατατέθηκαν πριν τη 15η Νοεμβρίου 2021 και οι αιτήσεις για επίδομα πατρότητας που κατατέθηκαν τον Σεπτέμβρη 2021. Κανένας αρμόδιος δεν απαντά πώς θα ζήσουν αυτές οι οικογένειες όταν περνούν μήνες για να πάρουν ακόμα και αυτά τα επιδόματα. Το θέμα συζητείται ήδη, με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ, στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας.

How To Stop Fighting About Money 1280X9601 1

Οι νεοφιλελεύθερες προσεγγίσεις οδήγησαν στον περιορισμό των πολιτικών στήριξης της οικογένειας. Μαρίνα Κούκου (Γραμματέας του Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ)

Οι πολιτικές στήριξης της οικογένειας, μέσα από την επιδοματική και κοινωνική πολιτική του κράτους, αποτελούν ένα κεφαλαιώδες ζήτημα που βρίσκεται ψηλά στις διεκδικήσεις της ΠΕΟ, καθώς συνιστούν βασική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση φαινομένων όπως η φτώχεια, οι εισοδηματικές ανισότητες, οι έμφυλες ανισότητες και η υπογεννητικότητα. Τα τελευταία χρόνια οι νεοφιλελεύθερες προσεγγίσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη έχουν οδηγήσει στον περιορισμό των πολιτικών στήριξης της οικογένειας, η οποία αφέθηκε να αντιμετωπίζει τις σύγχρονες προκλήσεις ανάλογα με την οικονομική και κοινωνική της δυνατότητα. Όσον αφορά τη γονική άδεια μέχρι 18 εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι η σχετική νομοθεσία εφαρμόστηκε από το 2003, τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι σήμερα πολύ λίγοι γονείς έκαναν χρήση του δικαιώματός τους, κυρίως επειδή είναι απλήρωτη. Επίσης, παρά το γεγονός ότι μέχρι τις 2/8/2022 η Κύπρος πρέπει να εναρμονιστεί με την οδηγία της ΕΕ, η οποία μεταξύ άλλων εισάγει το επίδομα γονικής άδειας, μέχρι σήμερα το Υπουργείο Εργασίας δεν έχει ξεκινήσει διαδικασία συζήτησης με τους κοινωνικούς εταίρους. Σε σχέση με την άδεια μητρότητας και πατρότητας, τα στοιχεία δείχνουν ότι απαιτούνται βελτιώσεις στις σχετικές νομοθεσίες. Ενδεικτικά, το 2020 είχαμε 9.800 γεννήσεις, αλλά μόνο 6.500 μητέρες έκαναν αίτηση για επίδομα μητρότητας και μόλις 3.500 πατέρες έκαναν αίτηση για επίδομα πατρότητας. Πρέπει λοιπόν να εξεταστούν και να εξαλειφθούν οι λόγοι που τους εμποδίζουν να ασκήσουν αυτό τους το δικαίωμα. Το ποσοστό αναπλήρωσης (72%) είναι επίσης πολύ χαμηλό. Σημειώνεται βέβαια ότι οι εργαζόμενοι που είναι οργανωμένοι σε συλλογικές συμβάσεις λαμβάνουν το 100%. Ως ΠΕΟ καταθέσαμε ολοκληρωμένη μελέτη, η οποία κατέδειξε ότι το δίχτυ παροχής προστασίας και φροντίδας παιδιών είναι ανεπαρκές. Διεκδικούμε περαιτέρω αύξηση της άδειας μητρότητας και προστασία από απολύσεις και γενικά παραβίαση της νομοθεσίας ενώ καταθέσαμε σειρά προτάσεων για βελτίωση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους.

 

28 Parentingnl Moneystruggle Articlelarge V21

Κοινωνική υπόθεση η προστασία της μητρότητας και πατρότητας Ελένη Ευαγόρου (Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΠΟΓΟ)

Για το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ η προστασία της μητρότητας παραμένει σημαντικό κεφάλαιο, αφού αποτελεί κοινωνική υπόθεση. Με τη σημαντική συμβολή της ΠΟΓΟ έχουν προωθηθεί νομοθετικές ρυθμίσεις που κατοχυρώνουν δικαιώματα στις εργαζόμενες μητέρες, όπως αύξηση της άδειας σε περίπτωση πολλαπλής κύησης, νομική κατοχύρωση της παρένθετης μητρότητας, αύξηση της περιόδου προστασίας από απόλυση, προστασία του μητρικού θηλασμού και αύξηση των ποινών για παραβίαση του νόμου. Η πρόσφατη χρονική αύξηση της πληρωμένης άδειας μητρότητας στο 2ο και στο 3ο παιδί κατά την άποψή μας δεν αποτελεί ουσιαστικό μέτρο, καθώς, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ανάπτυξη υγιούς σχέσης μεταξύ μητέρας και παιδιού απαιτεί τουλάχιστον 6 μήνες συνεχούς επαφής.

Για αυτόν το λόγο συνεχίζουμε να απαιτούμε την αύξηση της άδειας μητρότητας στους έξι μήνες από το πρώτο παιδί. Την ίδια στιγμή διεκδικούμε τη βελτίωση και διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων μητέρων και ταυτόχρονη εντατικοποίηση των ελέγχων, έτσι ώστε να προστατεύονται οι έγκυες. Σημαντική είναι και η καταπολέμηση του έμφυλου στερεότυπου που επιβάλλει ότι η ανατροφή των παιδιών είναι αποκλειστική υπόθεση της μητέρας. Ως εκ τούτου θεωρούμε σημαντική την άδεια πατρότητας αλλά και τη γονική άδεια, έτσι ώστε από κοινού οι γονείς να αναλαμβάνουν την ανατροφή των παιδιών. Ωστόσο εντοπίζουμε δύο προβλήματα.

Αφενός, όσο η γονική άδεια δεν καλύπτεται με επίδομα παραμένει αναξιοποίητο δικαίωμα, γι’ αυτό και απαιτούμε την εισαγωγή σχεδίου πληρωμένης γονικής άδειας. Αφετέρου, ο περιορισμός της χρονικής περιόδου που δικαιούται ο πατέρας να λάβει την άδεια πατρότητας στις 16 εβδομάδες από τη γέννηση του παιδιού, αναγκάζει πολλά ζευγάρια να μην την αξιοποιήσουν. Αυτό συμβαίνει καθώς το επίδομα μητρότητας και πατρότητας αντιστοιχεί στο 72% του μισθού και συνεπάγεται με μείωση των εσόδων σε μια περίοδο όπου τα έξοδα αυξάνονται ραγδαία. Έχουμε δει πολλά νεαρά, κυρίως χαμηλόμισθα ζευγάρια να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι η περίοδος για την άδεια πατρότητας πρέπει να επεκταθεί

 

H ισότητα δεν αποτελεί θεωρητική έννοια, αλλά μείζον κοινωνικό και εργασιακό ζήτημα. έσποινα Ησαΐα (Γραμματέας του Τμήματος Εργαζόμενων Γυναικών της ΣΕΚ)

Οι προκλήσεις δημιουργούν ευκαιρίες και οι ευκαιρίες προοπτικές και η ΣΕΚ, που βρίσκεται στη θεσμική διαδικασία του Κοινωνικού Διαλόγου, επιλέγει συνειδητά να είναι μέρος της λύσης, διεκδικώντας σεβασμό και αξιοπρέπεια στην εργασία, παροχή ίσων ευκαιριών και διαφάνεια στους μισθούς. Στόχος μας είναι η γεφύρωση του χάσματος αμοιβών, πολιτικές συμφιλίωσης εργασίας και οικογένειας που να λαμβάνουν υπόψη τις δημογραφικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων της γήρανσης του πληθυσμού, ενδυνάμωση του ρόλου της εργαζόμενης για ενεργότερη συμμετοχή της στα κέντρα λήψης αποφάσεων, την προστασία της μητρότητας, τον τερματισμό της αναπαραγωγής στερεοτύπων, την αυστηρή εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου για αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και του εργασιακού εκφοβισμού, την εξάλειψη της έμφυλης βίας και πολλών άλλων καίριων ζητημάτων τα οποία τίθενται ψηλά στις προτεραιότητες του συνδικαλιστικού κινήματος. H ισότητα των δύο φύλων δεν αποτελεί θεωρητική έννοια, αλλά ένα μείζον κοινωνικό και εργασιακό ζήτημα, το οποίο αφορά ολόκληρη την κοινωνία και πιστεύω πως η υγειονομική κρίση, ως μια τεράστια πρόκληση, θα δημιουργήσει ευκαιρίες και προοπτικές μέσα από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την προώθηση πολιτικών στοχεύσεων που θα δώσουν μεταξύ άλλων ώθηση στην τελεσφόρηση συγκεκριμένων ζητημάτων, όπως τη χορήγηση γονικής άδειας μετά απολαβών και γενικότερα την περαιτέρω ενίσχυση πολιτικών συμφιλίωσης εργασίας και οικογένειας. Βασική προϋπόθεση για να επιτευχθούν οι στόχοι και οι επιδιώξεις μας αποτελούν συνεργασίες και συναινετικές συνέργειες που θα θέσουν τροχοπέδη σε ανισότητες και διακρίσεις, αλλά και συμπεριφορές που δεν έχουν καμιά θέση στον κόσμο της εργασίας. Αποτελεί ισχυρή πεποίθησή μας πως ο δρόμος είναι πάντοτε ανοικτός, νοουμένου ότι το θεσμικό πλαίσιο του Κοινωνικού Διαλόγου αξιοποιείται στο έπακρο, ως αποτέλεσμα συναινετικών διαβουλεύσεων που προκρίνει την επιτυχία στην υλοποίηση των αποφάσεων. Συνένωση δυνάμεων έχει συντελεστεί πριν δυο χρόνια από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ και ΠΕΟ και την ΟΕΒ, με την κοινή υπογραφή κώδικα αντιμετώπισης απαράδεκτων φαινομένων στους χώρους εργασίας. Οι κοινωνικοί εταίροι έχουν αποδείξει πως μπορούν μέσα από την τεχνογνωσία που διαθέτουν αλλά και την άμεση πρόσβασή τους στους χώρους εργασίας να συμβάλουν υποστηρικτικά στην κοινή προσπάθεια αναχαίτισης προβλημάτων. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι εκεί και όπου υπάρχει συνδικαλιστική οργάνωση και συλλογικές συμβάσεις εργασίας, υπάρχει και επαρκέστατη διαχείριση και αντιμετώπιση προβληματικών συμπεριφορών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.