Πώς θα βγάλεις άκρη με τις Smart TV

Πώς θα βγάλεις άκρη µε τις Smart TV

LED, OLED ή QLED; Ο κάθε τύπος πάνελ που περιγράφουν τα αρχικά αυτά έχει τα δικά του πλεονεκτήµατα και µειονεκτήµατα. Αν δυσκολεύεσαι να βγάλεις άκρη, οι πιο κάτω πληροφορίες θα σε βοηθήσουν.

Τηλεοράσεις LED

Οι… original LED τηλεοράσεις είναι συνήθως και οι πλέον οικονοµικές, αλλά και εκείνες µε τη µεγαλύτερη ποικιλία. Και αν και υστερούν σε ορισµένα πράγµατα σε σχέση µε τις πιο προηγµένες OLED και QLED, µπορούν να δώσουν εκπληκτικά αποτελέσµατα, βάσει και µιας σειράς από άλλα χαρακτηριστικά, όπως η ανάλυση, η τεχνολογία φωτισµού και οι διάφορες λειτουργίες διόρθωσης της εικόνας. Μεγαλύτερο πλεονέκτηµά τους, πάντως, είναι η µεγαλύτερη φωτεινότητα που προσφέρουν.

Οι τηλεοράσεις LED χωρίζονται σε «Edge LED», «Direct LED» και «Full Array», µε βάση την τοποθέτηση των λυχνιών που φωτίζουν τα pixels τους. Στην πρώτη περίπτωση, οι λυχνίες είναι τοποθετηµένες στα δυο άκρα του πάνελ, γεγονός που τις κάνει πιο ελαφριές και λεπτές –ιδανικές, µε άλλα λόγια, για κρέµασµα στον τοίχο. Direct LED και Full Array µοιάζουν αρκετά, µε τη διαφορά να βρίσκεται στην πυκνότητα. Και στις δυο περιπτώσεις η αντίθεση βελτιώνεται σε σχέση µε τις Edge LED, όµως οι Direct LED έχουν λιγότερες λυχνίες, πράγµα που σηµαίνει ελαφρώς χαµηλότερες αντιθέσεις, αλλά και αρκετά χαµηλότερες τιµές.

Τηλεοράσεις OLED

Μαζί µε τις QLED αποτελούν την πλέον προηγµένη εκδοχή των τηλεοράσεων, χάρη στην εξελιγµένη τεχνολογία φωτισµού τους. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό στην απόδοση των τηλεοράσεων OLED είναι η σχεδόν τέλεια απόδοση του µαύρου χρώµατος, που προκύπτει από το γεγονός ότι το καθένα από τα pixels τους παράγει το δικό του φως. Επιπλέον, στις τηλεοράσεις OLED θα συναντήσεις σχεδόν µηδενικούς χρόνους απόκρισης και σχεδόν πλήρη απουσία motion blur, αλλά και την καλύτερη απόδοση υπό γωνία. Ωστόσο είναι και οι πλέον ενεργοβόρες της λίστας.

Τηλεοράσεις QLED

Τελευταίες της λίστας, αλλά διόλου αµελητέες, οι τηλεοράσεις QLED αποτελούν µια µετεξέλιξη των τηλεοράσεων LED –χρησιµοποιούν, όµως, το λεγόµενο «quantum dot filter», που τους επιτρέπει να έχουν υψηλότερη φωτεινότητα σε σχέση µε τις OLED, αλλά και ένα ευρύτερο φάσµα χρωµάτων από τις LED.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.