Πως βλέπουν στην Τουρκία τις εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Με τη στάση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη Μαδρίτη, έχει επιτευχθεί ένα ισχυρό κέρδος στη βάση των θέσεων της Τουρκίας, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρει ότι «ως αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής Τουρκίας, ΝΑΤΟ, Φινλανδίας και Σουηδίας είναι σημαντικό επίτευγμα ότι οι χώρες που επιτρέπουν τις δραστηριότητες τρομοκρατικών οργανώσεων θα λάβουν συγκεκριμένα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση».

«Με τη στάση που διατύπωσε ο Πρόεδρός μας Ταγίπ Ερντογάν, έχει επιτευχθεί ένα ισχυρό κέρδος στη βάση των θέσεων της Τουρκίας. Αυτό το επίτευγμα έχει επίσης νόημα για κάθε κράτος και για όλους όσους έχουν μια στάση αρχών στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», αναφέρει ο Ομέρ Τσελίκ.

Προσθέτει ότι «στο όνομα της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας, η Τουρκία θα τηρήσει την αρχή της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

«Νίκη Ερντογάν» η συμφωνία στην Μαδρίτη σύμφωνα με φιλοκυβερνητικό τουρκικό Τύπο

Ως νίκη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν παρουσιάζει ο τουρκικός Tύπος την συμφωνία που επιτεύχθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Μαδρίτη, κατά την οποία η Τουρκία έδωσε το πράσινο φως για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ υπό όρους.

Ο τουρκικός Τύπος γράφει ότι «με την αποφασιστική στάση του ο Ταγίπ Ερντογάν έθεσε για πρώτη φορά σε μια διεθνή συμφωνία ότι η οργάνωση FETO (γκιουλενιστές) είναι τρομοκράτες» και ότι ο Τούρκος Πρόεδρος «τους τα είπε ένα-ένα κατάμουτρα και πήρε όλα όσα ήθελε».

Όλες οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες έχουν πρωτοσέλιδο την υπογραφή του μνημονίου στην Μαδρίτη. Η Χουριέτ έχει τίτλο «Τους τα είπε ένα-ένα κατάμουτρα», η Σαμπάχ «Νίκη στη Μαδρίτη του Προέδρου Ερντογάν», η Τουρκίγε «Συμφωνία στην τετραμερή Σύνοδο», η Ακσάμ «9 εγγυήσεις στην Τουρκία», η Μιλλιέτ «Τριμερές μεμοράντουμ στην Μαδρίτη».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.