Πόσα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών έλαβαν το εμβόλιο κατά της covid-19

1.616 παιδιά ηλικίας 5-11 ετών εμβολιάστηκαν μέχρι χθες ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής των νοσηλευτικών υπηρεσιών Ευαγόρας Ταμπούρης.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ δήλωσε ότι 640 παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας εμβολιάστηκαν στα κέντρα walk-in, ενώ τα ραντεβού ήταν 270, λέγοντας ότι τα walk-in φαίνεται ότι βολεύουν περισσότερο τους πολίτες. Ο κ. Ταμπούρης είπε ότι οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 5-11 ετών συνεχίζονται καθημερινά στα κέντρα μητρότητας σε όλες τις επαρχίες, εκτός από το εμβολιαστικό κέντρο της Κυπερούντας που είναι κάθε Δευτέρα απόγευμα και στην Πόλη Χρυσοχούς που λειτουργεί κάθε Παρασκευή αν υπάρχει ενδιαφέρον, κατόπιν διευθέτησης ραντεβού. Πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός παιδιών θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο στην Κρατική Έκθεση Α’ και στο κέντρο Σπύρος Κυπριανού στη Λεμεσό.

Σημείωσε ωστόσο τα walk-in σήμερα και αύριο θα λειτουργούν μόνο το απόγευμα από τις 14.00- 18.00, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα παιδιά τις πρωινές ώρες. Επίσης ανέφερε ότι το Σάββατο θα λειτουργήσει μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο με την παρουσία παιδιάτρων στο Σπύρος Κυπριανού στην Λεμεσό.

Επίσης ο κ. Ταμπούρης είπε ότι από την Τετάρτη θα λειτουργήσουν κανονικά τα εμβολιαστικά κέντρα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία, το 43,6% των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών έλαβε τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου ενώ στις ηλικίες 16-17 ετών εμβολιάστηκε το 54,2%.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.