Πόσα στοίχισε στη Δημοκρατία η φρούρηση 35 ξενοδοχείων καραντίναςΚατά την χθεσινή συζήτηση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών η οποία αποδέσμευσε τα σχετικά κονδύλια, αναφέρθηκε πως το υφυπουργείο Τουρισμού είχε προχωρήσει στην αγορά υπηρεσιών από πέντε εταιρείες παροχής φύλαξης.

Βάσει των συμβάσεων, το κόστος είχε υπολογιστεί σε €9,8 την ώρα. Μάλιστα τα 35 ξενοδοχεία που χρησιμοποιήθηκαν ως κέντρα καραντίνας, φυλάσσονταν κατά μέσο όρο με δύο φύλακες το καθένα.

Οπως αναφέρει ο Φιλελευθερος, για τη φρούρηση των ξενοδοχείων που χρησιμοποιούνταν ως κέντρα καραντίνας το κράτος θα καταβάλει για υπηρεσίες φύλαξης ποσό €95.406 για την περίοδο 21 Μάρτιου μέχρι τις 15 Απριλίου ενώ για την περίοδο 16 Απριλίου μέχρι την πλήρη άρση των μέτρων θα πληρώσει ποσό €462.594.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το αρχικό ποσό της σύμβασης ήταν €300 χιλ. ωστόσο το ποσό αυξήθηκε λόγω του αυξημένου αριθμού επαναπατρισθέντων στο νησί.

Εκπρόσωπος του Υφυπουργείου Τουρισμού, δήλωσε πως αρχικά υπήρχε δυσκολία να εντοπιστούν ξενοδοχεία. Είπε επίσης πως ήταν σταθερή η τιμή που κατέβαλλε το κράτος στα ξενοδοχεία.

Υπολογίζεται πως το κόστος για το κράτος ήταν €60 την ημέρα για μονόκλινο και €90 για το δίκλινο δωμάτιο. Εκτιμάται πως το κόστος για τη διαμονή στα ξενοδοχεία των επαναπατρισθέντων κυμαίνεται γύρω στα € 7 εκατ.