Πόσα θες για να μας τρελάνεις;

Του Τάσου Περδίου

 

 

Εάν έχεις παρακολουθήσει τη συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Γιάννη Καρεκλά και δεν έχεις πέσει από την καρέκλα, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Είτε έχεις συνηθίσει και τίποτα πια δεν σε εκπλήσσει, ή διατελείς υπεύθυνος του καφενέ σε εθνικόφρονα σωματεία. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Η απάντηση για τα ταξίδια με το τζετ του Σαουδάραβα κάνει τον Μπόρις Τζόνσον να μοιάζει με παιδάκι στο νηπιαγωγείο που λέει ψέματα στη νηπιαγωγό για να γλιτώσει για το σπάσιμο του πίνακα ζωγραφικής: «Ένα σφάλμα εκτίμησης ήταν η αποδοχή ενός ταξιδιού στις Σεϋχέλλες. Όντως αυτό ήταν λάθος εκτίμηση. Είναι τρομερά φιλόξενοι, νιώθουν τρομερή ικανοποίηση αν καταδεχτείς ενόσω είσαι φίλος». Καταλάβατε; Μια μέρα συνευρέθησαν στα εθνικόφρονα σωματεία Μάμμαρι ο Αναστασιάδης και ο Σαουδάραβας και έπιναν καφέ. Ο Αναστασιάδης κέρασε τον καφέ και ο Σαουδάραβας, ως καλός φίλος, έπρεπε ν’ ανταποδώσει προσφέροντας δωρεάν διακοπές στις Σεϋχέλλες. Αυτό ήταν όλο. Ένας φίλος που δεν μπορούσε να φανεί ακατάδεχτος. Όλα τα άλλα για τα 36 διαβατήρια στον Σαουδάραβα και στο χαρέμι του σε αντάλλαγμα για τα εξωτικά ταξίδια είναι εκ του πονηρού.

Η συνέντευξη προσωπικά μού θύμισε το στρατό, όταν κάθε φορά που πιανόσουν να κοιμάσαι στη σκοπιά, θυμόσουν ότι πέθανε η γιαγιά σου και είχες μείνει ξάγρυπνος το προηγούμενο βράδυ κλαίγοντας. Ακόμα και για τα στάνταρτς του Νίκου Αναστασιάδη, η απάντησή του για τα συναγερμικά παιχνίδια εξουσίας μεταξύ Χριστοδουλίδη και Αβέρωφ ήταν αυτοξεγύμνωμα σεμιναριακού επιπέδου. Το πόσες φορές πιάστηκε να λέει ψέματα μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα τηλεοπτικού χρόνου είναι πραγματικά εκπληκτικό: «Δεν θα εμπλακώ. Καλώ τα μέλη, τους φίλους και υποστηρικτές του κόμματος να σκεφτούν την επομένη ποια θα είναι η μοίρα των ιδίων και του κόμματος». Παρακάτω: «Όταν αντιλήφθηκα ότι υπήρχε βούληση τόσο του προέδρου του ΔΗΣΥ όσο και του κ. Χριστοδουλίδη, φρόντισα μέσα από αρκετές συναντήσεις να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο μιας διττής διεκδίκησης από δύο στελέχη της παράταξης». Παρακάτω: «Στις διάφορες διαβουλεύσεις που είχαμε και αφού θεώρησα ότι ικανοποιούντο οι ανησυχίες και του κ. Χριστοδουλίδη, θα έκανε ο πρόεδρος του κόμματος μια δήλωση, πριν από αυτό θα έκανε δήλωση και ο κ. Χριστοδουλίδης. Υπήρξε διαφωνία ως προς το χρόνο εκδήλωσης ενδιαφέροντος λόγω του ότι ο ΔΗΣΥ ήταν κυβερνώσα παράταξη. Παρά ταύτα, ετοιμάστηκε μια δήλωση από πλευράς μου που θα αφορούσε τον κύριο Χριστοδουλίδη, για την οποία όμως διαφώνησε ο ίδιος τελικά». Ερωτηθείς τι έγραφε η δήλωση, απάντησε: «Κοιτάτε, δεν ήταν δήλωση δική μου. Θα ήταν δήλωση του κ. Χριστοδουλίδη». Με λίγα λόγια, δεν θα εμπλακεί αλλά ενεπλάκη σε καμιά εκατοσταριά παρασκηνιακές συναντήσεις. Ετοίμασε δήλωση για τον Νίκο Χριστοδουλίδη αλλά δεν ήταν δική του δήλωση. Θα ήταν δήλωση του κ. Χριστοδουλίδη.

Διαβάστε τι απάντησε για τις πολιτογραφήσεις: «Όταν επρόκειτο για πολιτογραφήσεις, ήταν μόνο τα αρχικά των ονομάτων. Είναι προς πολιτογράφηση, πού να γνωρίζεις ότι ο Γ.Κ. είναι ο Γιάννης Καρεκλάς και δεν είναι κάποιος άλλος;» Έλα μου ντε. Πόθεν ως τα πόθεν να γνωρίζει το Υπουργικό Συμβούλιο το πλήρες όνομα του ανθρώπου στον οποίο δίδει διαβατήριο; Τικάρεις τα αρχικά και φωνάζεις να περάσει ο επόμενος…

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.