Πόση κοροϊδία, κ. Χριστοδουλίδη, αφήστε την Υγεία μακριά από σόου!

Του
Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Είχαμε την περασμένη Τρίτη την «πανηγυρική» επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Σε ένα επικοινωνιακό σόου, μαζί με τη νέα Υπουργό Υγείας Πόπη Κανάρη και στην παρουσία πολλών τηλεοπτικών καναλιών, ο κ. Χριστοδουλίδης παρουσιάστηκε να «εκπλήσσεται» για τα όσα τραγικά συμβαίνουν στα νοσοκομεία μας. Βέβαια, ο κ. Χριστοδουλίδης συμμετείχε στο Υπουργικό των τελευταίων δύο κυβερνήσεων και είχε συνάδελφό του τον πρώην Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, είναι ένας έμπειρος και ικανός υπουργός και τον επέλεξε τώρα για το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αλήθεια, πόση κοροϊδία πρέπει να υποστεί αυτός ο λαός για να ξυπνήσει; Τα προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια δεν έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα. Είναι συσσωρευμένα προβλήματα για τα οποία το ΑΚΕΛ και άλλοι αρμόδιοι φορείς της Υγείας φωνάζουν εδώ και πολύ καιρό επικρίνοντας την κυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη για την οποία ο κ. Χριστοδουλίδης δηλώνει περήφανος.

Ο επιστημονικός διευθυντής της περιφέρειας ΟΚΥπΥ Λεμεσού – Πάφου, Δρ Χρίστος Νικολάου, ανέφερε ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια αφέθηκαν να μειονεκτούν έναντι των ιδιωτικών και ο πρόεδρος της Οργάνωσης των Ασθενών, κ. Κουλούμας, ανέφερε ότι «ο τομέας της Υγείας δεν είναι λογιστικός ισολογισμός και οι ανθρώπινες ζωές δεν μετριούνται με τα χρήματα».

Εάν πραγματικά θέλουμε ποιοτική και αναβαθμισμένη δημόσια υγεία, η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη καλείται να εγκαταλείψει τις οικονομίστικες προσεγγίσεις. Είναι «εγκληματικό» τα δημόσια νοσηλευτήρια να υπολείπονται ιατρικές ειδικότητες, όπως νευροχειρουργική, αγγειοχειρουργική, θωρακοχειρουργική και επεμβατική ακτινολογία. Είναι τραγικό να τοποθετούνται σε διαδρόμους ασθενείς και να υπάρχουν περίπου 40 κλίνες σε αχρησία, λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Είναι ανεπίτρεπτο ο ιδιωτικός τομέας να εκτελεί προ-διαλογή ασθενών, περιθάλποντας τους «προσοδοφόρους ασθενείς» και παράλληλα να διακομίζει αριθμό μετεγχειρητικών ασθενών που παρουσιάζουν επιπλοκή στα δημόσια νοσηλευτήρια. Είναι απαράδεκτο τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια εντός του ΓεΣΥ να μη λειτουργούν ΤΑΕΠ.

Επομένως, τα προβλήματα είναι γνωστά σε όλους μας, όπως και η θέση του κ. Ν. Χριστοδουλίδη ότι είναι συνεχιστής των πολιτικών της διακυβέρνησης Ν. Αναστασιάδη. Πολύ φοβόμαστε ότι επιδιώκουν να «ροκανίσουν» το μονοασφαλιστικό σύστημα υγείας και να δώσουν ως «θεραπεία» το πολυασφαλιστικό!

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy