Του Βενιζέλου Ζαννέττου*

Το Υπουργείο Γεωργίας αποφάσισε ύστερα από τις πολύ έντονες διαμαρτυρίες των επαγγελματιών ψαράδων να μην προχωρήσει στην παραχώρηση τρίτης άδειας σε τράτα, παρά το γεγονός ότι ο Υπουργός Γεωργίας κ. Νίκος Κουγιάλης τις προηγούμενες μέρες αντιμετώπιζε τις κινητοποιήσεις των ψαράδων πολύ επικριτικά και έντονα. Θα μπορούσε κάποιος να πει πως είναι δικαίωμα του Υπουργού να εκφράσει την άποψή του πολύ περισσότερο για ένα θέμα που έχει άμεση σχέση με το Υπουργείο του.

Αυτό που ακολούθησε, όμως, αποτελεί το πιο χιουμοριστικό ανέκδοτο της πενταετίας. Ρωτήθηκε ο κ. Κουγιάλης αν για αυτή την αλλαγή στο θέμα της παραχώρησης άδειας σε τρίτη τράτα έχει σχέση με το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και η απάντησή του ήταν ότι κανένα ρόλο δεν έπαιξε αυτό και πως αυτές οι δραστηριότητες δεν έχουν σχέση με τις εκλογές.

Το πιο πάνω παράδειγμα αποτελεί μια από τις πάρα πολλές ενέργειες και προσπάθειες της κυβέρνησης Αναστασιάδη για να εξευμενίσει διάφορες ομάδες ανθρώπων που υπέστηκαν ζημιές από τα διάφορα κυβερνητικά μέτρα. Εκτός από το να ικανοποιήσουν το αίτημα των ψαράδων, σκέφτηκαν να δώσουν και στους συνταξιούχους χριστουγεννιάτικο δώρο 100-170 ευρώ, τη στιγμή που για 4,5 χρόνια κατασπάραξαν τα εισοδήματά τους με περικοπές που φθάνουν τα 500 εκ.. Θυμήθηκαν επίσης τους «κουρεμένους» και με εξαγγελία, κενού περιεχομένου, του Υπουργού των Οικονομικών θέλουν να επαναφέρουν στη ζωή το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης, συνεισφέροντας σε αυτό 25 εκ. ευρώ και το οποίο οι ίδιοι κατάργησαν με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τον Απρίλη του 2015.

Παραδείγματα αυτής της οργανωμένης προσπάθειας για να επηρεάσουν θετικά την κοινωνία οι κυβερνώντες ενόψει εκλογών υπάρχουν αρκετά, όπως οι εξαγγελίες για διαγραφή οφειλών των ποδοσφαιρικών σωματείων, η διαγραφή ποσού 18,7 εκατ. ευρώ για εξόφληση συσσωρευμένων οφειλών Κοινοτικών Συμβουλίων προς το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, οι εξαγγελίες διαφόρων έργων σε όλες τις επαρχίες και άλλα πολλά.

Αν όλη αυτή η ξαφνική δραστηριότητα της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ – Ν. Αναστασιάδη, που στα 4,5 χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία η μόνη τους έγνοια ήταν πώς να εξυπηρετήσουν τους ολίγους εκπροσώπους του κεφαλαίου, οδηγώντας την πλειοψηφία των εργαζομένων στη κοινωνική και οικονομική μιζέρια, δεν έχει σχέση με το αναμφισβήτητο γεγονός της προεκλογικής τους δραστηριότητας, τότε και οι λέξεις και οι έννοιες έχουν χάσει το νόημά τους. Όλα αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησής τους διαλαλούσαν τη λιτότητα, το προγραμματισμό και τη σύνεση που πίσω από αυτά τα λόγια κρύβονταν οι περικοπές στις απολαβές των εργαζομένων, οι συντάξεις και μισθοί πείνας που επέβαλαν για να ’ρθουν σήμερα απλόχερα να τάζουν διάφορα έργα σε όλες τις επαρχίες αλλά και λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διάφορες ομάδες του πληθυσμού και η κοινωνία στο σύνολό της.

Στόχος αυτής όλης της κοροϊδίας είναι η εκ νέου υποκλοπή της ψήφου του απλού κόσμου, ο οποίος δεν πρέπει να παρασυρθεί για δεύτερη φορά και να δώσει την ψήφο του σε αυτούς που οδήγησαν το τόπο στην καταστροφή.

Η αλλαγή θα επέλθει ψηφίζοντας Σταύρο Μαλά, τον υποψήφιο της σοβαρότητας, της εμπιστοσύνης και της σιγουριάς, πως ο τόπος θα δει καλύτερες μέρες.

*Μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ