Πόσο πιο ξεκάθαρο…

Του Παναγιώτη Βασιλείου

Όχι, δεν έπεσα από τα σύννεφα διαβάζοντας τη συνέντευξη του Νίκου Χριστοδουλίδη στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» και τις αναφορές που έκανε για το κόμμα του και ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα πρέπει και θα είναι παρών στη νέα κυβέρνηση σε περίπτωση (βέβαια) που εκλεγεί στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Είναι κάτι που «φώναζε», είναι κάτι για το οποίο τόσο καιρό τα λέμε και τα γράφουμε εδώ στη «Χαραυγή».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του είπε: «Μιλώ και με στελέχη του ΔΗΣΥ που δεν στηρίζουν την υποψηφιότητά μου και ασπάζονται την ανάγκη την επομένη των εκλογών να κινηθούμε στο πλαίσιο μίας κυβέρνησης ευρείας αποδοχής με τη συμμετοχή και του ΔΗΣΥ», λέει στην «Κ» ο Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως σε περίπτωση εκλογής του θα ζητήσει να μιλήσει με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ μεταφέροντας την ετοιμότητά του για σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας αποδοχής. Σχολιάζοντας τη διαγραφή του σημειώνει ότι «ο ΔΗΣΥ διαχρονικά δεν διώχνει κόσμο, αλλά ενώνει» και προσθέτει πως «τον στεναχωρεί η εν λόγω εξέλιξη».

Πόσο πιο ξεκάθαρο να γίνει; Ψηφίζεις Νίκο Χριστοδουλίδη; Παίρνεις Δημοκρατικό Συναγερμό, Νίκο Αναστασιάδη, Αβέρωφ Νεοφύτου. Ψηφίζεις Αβέρωφ; Παίρνεις και πάλι Δημοκρατικό Συναγερμό…

Όσοι από τους πολίτες δεν ασπάζονται τις απόψεις και τα «πιστεύω» του Δημοκρατικού Συναγερμού και θέλουν να τους στείλουν σπίτια τους μια και… καλή, καλό είναι να σκεφτούν ξανά αυτό που πάνε να κάνουν και να μην ρίξουν την ψήφο τους στον περήφανο συναγερμικό Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο στόχος του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι ξεκάθαρος και μετά από αυτή τη συνέντευξη του Νίκου Χριστοδουλίδη γίνεται ολοφάνερο.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παίζει καθημερινά διπλοπόρτι με ξεκάθαρο στόχο να παραμένει ο ΔΗΣΥ στην εξουσία και να κάνουν τα «δικά» τους.

Τέλος στα ψέματα, τέρμα οι ψευδαισθήσεις, όποιος ψηφίζει Νίκο Χριστοδουλίδη παίρνει όλο το πακέτο του Δημοκρατικού Συναγερμού και τότε που θα είναι ήδη αργά θα αντιληφθούν όλοι πολύ σύντομα την κρυφή του ατζέντα. Τα κόμματα που στηρίζουν τον κ. Χριστοδουλίδη θα καταλάβουν και αυτοί στη συνέχεια τι «παίχτηκε», όμως θα είναι αργά.

Απομένει λιγότερο από ένας μήνας για τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές, με τον κυπριακό λαό να καλείται να προσέλθει στις κάλπες για την ανάδειξη του επόμενου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με το δίλημμα να είναι πλέον παντελώς ξεκάθαρο.

Είτε θα έχουμε συνέχιση της πολιτικής Νίκου Αναστασιάδη και του Δημοκρατικού Συναγερμού την οποία «χορτάσαμε» και… χόρτασαν και οι ίδιοι τα τελευταία δέκα χρόνια, είτε θα ανοίξει ο δρόμος για την αλλαγή, για τη νέα αρχή με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη στην προεδρία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.