Πόσο πρέπει να μιλά η αστυνομία;

Το διπλό φονικό στο Στρόβολο προκάλεσε «εξάψεις» σε μερίδα των ΜΜΕ με αποτέλεσμα κάποιοι λειτουργοί του Τύπου να ξεσαλώσουν με σενάρια και «πληροφορίες» του παζαρκού.

Τέτοια ήταν η υφή του θέματος, που τα γνωστά σκανδαλοθηρικά έντυπα στην Ελλάδα (αλλά και εκπομπές της «ορκής του Θεού») να  προβάλλουν αυθαίρετα αλλά πιασάρικα θεματάκια, όπως τα «ματωμένα ρούχα» κ.λπ.. Και καλά στην Ελλάδα όλα να τα περιμένεις από ένα Τύπο που δεν έχει τον Θεό του και δεν σέβεται ούτε την αλήθεια, ούτε την αντικειμενικότητα. Εδώ όμως; Γιατί κάποιοι θέλουν να το παίζουν Σέρλοκ Χολμς; Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν με τη λαθροθηρία των «ειδήσεων» και τις εικασίες; Άστε που όλοι «φωτογραφίζουν» ως ύποπτο συγκεκριμένο άτομο. Γι’ αυτό επικροτούμε τις συστάσεις της Επιτρόπου Ειρήνης Λοϊζίδου προς τους λειτουργούς εκείνους των ΜΜΕ που παρεκτράπησαν.

Υπάρχει όμως και μια άλλη πτυχή στο θέμα. Είναι η συχνή, καθημερινή παρουσία του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας στα ραδιόφωνα και στα κανάλια. Δεν αντιλαμβάνονται στο αρχηγείο ότι άλλο η σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση και άλλο να γυροφέρνεις στα ΜΜΕ και να σε προκαλούν να απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν είναι τίποτε άλλο από εικοτολογίες. Η αστυνομία πρέπει να μιλά με επίσημα ανακοινωθέντα και μόνο όταν έχει κάτι να πει. Τα άλλα (περί ενημέρωσης του κοινού κ.λπ.) είναι για το θεαθήναι.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy