Πόσο θα μας κοστίσουν τα ξενοδοχεία στην Κύπρο τον Δεκαπεντάυγουστο

Σε ποια πόλη είναι τα πιο φτηνά ξενοδοχεία και σε ποια τα πιο ακριβά;Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος θα βρει πολλούς Κύπριους να κάνουμε διακοπές στην Κύπρο αφού η πανδημία «έδεσε» τα χέρια του κόσμου και πολλοί συμπολίτες μας, είναι δύσπιστοι όσον αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Έτσι αναμένεται ραγδαία αύξηση του εσωτερικού τουρισμού στο νησί με τα ξενοδοχεία να προετοιμάζονται να υποδεχτούν τον κόσμο με αποκορύφωμα τον Αύγουστο.

Ποια πόλη όμως είναι η πιο οικονομική και ποια η πιο ακριβή;

Ο Διάλογος έψαξε στην ιστοσελίδα booking.com, βρήκε και σας παρουσιάζει τον μέσο όρο των τιμών σε ξενοδοχεία και καταλύματα 3 αστέρων για το τριήμερο 14-15-16 Αυγούστου σε Λάρνακα, Λεμεσό, Πάφο και ελεύθερη Αμμόχωστο.

Λάρνακα

Στην Λάρνακα, ο μέσος όρος των τιμών για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες κυμαίνεται στα €81 για 2 διανυκτερεύσεις 2 ενηλίκων ενώ για οικογένεια 4 ατόμων ο μέσος όρος βρίσκεται στα €106

Λεμεσός

Στην Λεμεσό, ο μέσος όρος τιμών για 2 διανυκτερεύσεις 2 ενηλίκων ατόμων είναι περίπου €106 ενώ για μια τετραμελή οικογένεια είναι στα 159 περίπου ευρώ.

Πάφος

Στην Πάφο, ο μέσος όρος των τιμών για  2 διανυκτερεύσεις 2 ενηλίκων είναι €95, ενώ για μία τετραμελή οικογένεια  €137

Πρωταράς

Στον Πρωταρά, σε ξενοδοχεία και καταλύματα 3 αλλά και 4 αστέρων, ο μέσος όρος κυμαίνεται στα €226, ενώ για μια τετραμελή οικογένεια €376. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή του Πρωταρά έχει τα λιγότερα διαθέσιμα ξενοδοχεία και καταλύματα, καθότι τα περισσότερα έχουν ήδη ενοικιαστεί.

Αγία Νάπα

Στην περιοχή της Αγίας Νάπας,ο μέσος όρος των τιμών για  2 διανυκτερεύσεις 2 ενηλίκων είναι €123, ενώ για μία τετραμελή οικογένεια  €191.

 

Βάσει της έρευνάς μας, προκύπτει ότι φθηνότερος προορισμός για το Σαββατοκυρίακο 14-16 Αυγούστου είναι η πόλη της Λάρνακας αφού έχει τον χαμηλότερο μέσο όρο τιμών αλλά και τα περισσότερα διαθέσιμα ξενοδοχεία και καταλύματα 3 αστέρων (77).

Οι παραπάνω τιμές είναι ενδεικτικές και αφορούν ξενοδοχεία και καταλύματα κυρίως 3 αστέρων. Στις αναφερθείσες περιοχές υπάρχουν σαφώς υπηρεσίες  και σε μικρότερες ή μεγαλύτερες τιμές.

Αυξημένος ο εσωτερικός τουρισμός

Ο εσωτερικός τουρισμός φέτος θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος στην Κύπρο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Δώρος Ττάκας, υπογράμμισε στον Άστρα την σημαντικότητά του. Παράλληλα, απέρριψε τις καταγγελίες για το υψηλό των τιμών, λέγοντας μάλιστα ότι υπήρξαν μειώσεις της τάξεως του 30%.

 

Λοϊζος Μωυσέως