Ποσό ύψους 20 χιλιάδων ευρώ συγκεντρώθηκε από τον 5ο Αγώνα Ιστορικού Αυτοκινήτου Αθηένου

Χρηματικό ποσό ύψους 20 χιλιάδων ευρώ συγκεντρώθηκε από τον 5ο Αγώνα Ιστορικού Αυτοκινήτου Αθηένου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Μαΐου από τον Δήμο, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), στον οποίο συμμετείχαν 111 αυτοκίνητα.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου αναφέρεται ότι «η διοργάνωση που ξεκίνησε και συνεχίζεται με πρωτοβουλία της οικογένειας της αείμνηστης Μαρίας Θεοδώρου, είχε και φέτος  φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όλες οι εισφορές, που ανήλθαν στις 20.002 ευρώ, δόθηκαν για ενίσχυση του ταμείου της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας Αθηένου, για βοήθεια δυσπραγούντων Αθηενιτών που έχουν ανάγκη».

Στον Αγώνα «συμμετείχαν συνολικά 111 αυτοκίνητα από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό ενώ η διαδρομή κάλυψε απόσταση 100 περίπου χιλιομέτρων. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να  δοκιμαστούν σε τρεις ειδικές διαδρομές ακριβείας, περνώντας από Αβδελλερό, Τρούλλους, Κελιά, Αραδίππου, Καλό Χωριό, Αγία Άννα, Ψευδά, Μοσφιλωτή, Σιά, Αλάμπρα και Λύμπια».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η εκκίνηση  δόθηκε στις  9:45 το πρωί  από τον Δήμαρχο Αθηένου Κυριάκο Καρεκλά μπροστά από το Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου και ο τερματισμός άρχισε από το μεσημέρι μπροστά από το Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου. Τα αυτοκίνητα και τα πληρώματά τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος, μαζί με τον Πρόεδρο της Κ.Ο.Ε. Γεώργιο Χρυσοστόμου και άλλα μέλη Επιτροπής καθώς και τον Παναγιώτη Φωτεινόπουλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου, ΦΙΛΠΑ Ελλάδας», οι οποίοι συμμετείχαν στον Αγώνα ως αγωνιζόμενοι.

Αρκετός κόσμος έσπευσε να θαυμάσει τα καλοδιατηρημένα κλασικά αυτοκίνητα ενώ το παλαιότερο που συμμετείχε στον αγώνα ήταν ένα Chevrolet Fleetmaster του 1946, αναφέρεται.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός του Αγώνα διανθίστηκαν από τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Χριστιάνας Αρτεμίου, Ζωής Κυπριανού και Κώστα Καντζηλιέρη.

Ό Δήμος Αθηένου εκφράζει θερμές ευχαριστίες «στην ΚΟΕ για το γεγονός ότι έθεσε υπό την αιγίδα της τον Αγώνα στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς και στην οικογένεια της αείμνηστης Μαρίας Θεοδώρου για τη διαχρονική στήριξή τους για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Ευχαριστίες εκφράζονται επίσης στους χορηγούς, οι οποίοι κάθε φορά αυξάνονται, στους συμμετέχοντες, αλλά και σε όλους όσοι συνέβαλαν με διάφορους τρόπους στην επιτυχή διεξαγωγή του Αγώνα Ακριβείας Ιστορικού Αυτοκινήτου».

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Αθηένου ανακοίνωσε ότι «ο  επόμενος Αγώνας Ακριβείας Ιστορικού Αυτοκινήτου Αθηένου θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου 2023».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy