Πότε αναμένεται να υποβληθούν επιδόματα για το Σχέδιο Επιχορήγησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4 ετών

Μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας στοχεύουν να αρχίσουν την καταβολή των επιδομάτων που προνοούνται στο Σχέδιο Επιχορήγησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι τεσσάρων ετών, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο ανώτερος λειτουργός της υπηρεσίας διαχείρισης επιδομάτων Φάνος Κουρουφέξης.

Ανέφερε επίσης ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν υποβάλει και να έχουν αιτηθεί το επίδομα τέκνου και εξήγησε ότι αυτό ισχύει και για όσους υπέβαλαν τις αιτήσεις τους πέρσι.

Ο κύριος Κουρουφέξης ανέφερε ότι σήμερα θα σταλούν οι επιστολές στους εν δυνάμει δικαιούχους γονείς, ενώ από σήμερα θα μπορούν οι πάροχοι να μπουν στην πλατφόρμα και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο σχέδιο μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Τόνισε ότι στο Σχέδιο έχει περιληφθεί ως ασφαλιστική δικλείδα απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι πάροχοι που θα συμμετάσχουν θα διατηρήσουν τα δίδακτρα σταθερά και δεν θα προβούν σε αυξήσεις.

Στη συνέχεια, είπε, περί τα τέλη Αυγούστου θα κληθούν οι γονείς να δηλώσουν σε ποια νηπιαγωγεία έχουν εγγράψει τα παιδιά τους. Πρόσθεσε ότι όλες οι αιτήσεις θα γίνονται διαδικτυακά ώστε στο τέλος Σεπτέμβρη η υπηρεσία να μπορεί να αρχίσει την καταβολή των επιδομάτων.

Ο κύριος Κουρουφέξης είπε ότι υπάρχουν και οικονομικά κριτήρια για καταβολή των επιδομάτων.

Ανέφερε επίσης ότι οι θέσεις στις δομές κάτω των τριών ετών είναι πολύ περιορισμένες και φτάνουν γύρω στο 31 %, γι’ αυτό και στόχος είναι να αυξηθούν οι θέσεις σταδιακά.

Όπως είπε, δίνονται επιδοτήσεις σε δήμους και κοινότητες για να δημιουργήσουν βρεφονηπιοκομικούς σταθμούς.

Ικανοποίηση ΠΕΟ

Ικανοποίηση εξέφρασε για την ανακοίνωση του προγράμματος επιδότησης παιδιών ηλικίας μέχρι τεσσάρων ετών η γραμματέας του γραφείου γυναικών εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ, Μαρίνα Κούκου.

Επισήμανε ότι η ΠΕΟ συνέβαλε σημαντικά στην εκπόνηση του, γι’ αυτό και θα παρακολουθεί την εφαρμογή του κάνοντας τις δικές της παρεμβάσεις. καθώς είναι σημαντικό να επεκταθεί αυτό το πρόγραμμα και για τα απογευματινά σχολεία.

Η κυρία Κούκου ανέφερε ότι χρειάζεται παρακολούθηση του σχεδίου και επέκταση του αλλά και στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης για να μπορεί να παράγει τα ανάλογα προγράμματα που αφορούν συγκεκριμένες ανάγκες που έχει η κάθε κοινότητα.

Επισήμανε ότι το 82% των παιδιών κάτω των δυο ετών καλύπτονται μέχρι τώρα από τον ιδιωτικό τομέα όπου το μηνιαίο κόστος των βρεφονηπιοκόμων μπορεί να φτάνει και τα 500 ευρώ, και το υπόλοιπο ποσοστό από τα κοινοτικά συμβούλια.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.