Πότε θα δωθούν τα αποτελέσματα για ΑΑΕΙ Κύπρου και Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας

Στα μέσα του Ιούλη αναμένεται να γίνει η ανακοίνωση αρχικά των αποτελεσμάτων και η κατανομή των θέσεων στα ΑΑΕΙ της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης.

Την Πέμπτη, 30 Ιουνίου, ολοκληρώθηκαν οι Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης, με τους υποψήφιους να αναμένουν πλέον την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προσπαθειών τους για πρόσβαση στα Δημόσια ΑΑΕΙ της Κύπρου και της Ελλάδας, καθώς και τις στρατιωτικές σχολές.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς πως κύλησαν οι Παγκύπριες Εξετάσεις, οι οποίες φέτος για πρώτη φορά είχαν διαχωριστεί από τις απολυτήριες εξετάσεις, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων σημείωσε πως «μέχρι πέρσι είχαν διπλό σκοπό οι Παγκύπριες Εξετάσεις, τη χορήγηση απολυτηρίων στους τελειόφοιτους και την πρόσβαση στα Δημόσια ΑΑΕΙ της Κύπρου και της Ελλάδας. Φέτος ο σκοπός τους είναι καθαρά η πρόσβαση και για αυτό ονομάζονται και Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης». Σημείωσε, παράλληλα, ότι όλα κύλησαν ομαλά.

«Στο πρώτο στάδιο της διεξαγωγής κύλησαν όλα ομαλά και τώρα συνεχίζουμε με το επόμενο στάδιο» είπε, σημειώνοντας ότι ολοκληρώνονται οι συντονισμοί και θα προχωρήσουν οι βαθμολογήσεις, όπως και οι διάφοροι έλεγχοι που γίνονται. Θα ακολουθήσει η ανακοίνωση αρχικά των αποτελεσμάτων και η κατανομή των θέσεων στα ΑΑΕΙ της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας, είπε, για να προσθέσει ότι αυτός είναι ο επόμενος στόχος, ο οποίος, θα είναι γύρω στα μέσα του Ιούλη.

Λίγες μέρες μετά, συνέχισε ο κ. Χανδριώτης, «θα έχουμε την ανακοίνωση του γενικού βαθμού κατάταξης για τα ΑΑΕΙ της Ελλάδας και στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα μπουν στην πλατφόρμα και ηλεκτρονικά θα κάνουν τις επιλογές σχολών με βάση τα έγκυρα τους πλαίσια από ένα επιστημονικό πεδίο».

«Αυτό θα γίνει προς την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Τα αποτελέσματα όσον αφορά την κατανομή των θέσεων είναι καθαρά δουλειά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και γίνεται προς το τέλος του Αυγούστου. Αυτή είναι η σειρά. Άρα έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας, αλλά μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους μέχρι τώρα η διεξαγωγή, το πρώτο κομμάτι, τόσο στο θεματοθετικό όσο και στα εξεταστικά κέντρα σε όλη την Κύπρο» σημείωσε, για να προσθέσει ότι «όλοι οι εμπλεκόμενοι έδειξαν υπευθυνότητα και όλα κύλησαν ομαλά στο πρώτο στάδιο».

Αναφορικά με τη διαχείριση των περιστατικών μαθητών με COVID, ο κ. Χανδριώτης είπε πως αυτή έγινε «ομαλότατα» στα 5 ειδικά εξεταστικά κέντρα, τα οποία είχαν δημιουργηθεί, ένα σε κάθε επαρχία. «Μιλάμε για μικρούς αριθμούς που είχαμε να διαχειριστούμε», κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy