Πόθεν Έσχες: Ο Αβέρωφ Νεοφύτου με ακίνητα €5,7 εκατ. και πολλά χρέη…

Δεν αναρτήθηκαν οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες των νέων υπουργών

Έλα στο Google News

Φορτωμένοι χρέη είναι οι περισσότεροι βουλευτές, με βάση τις δηλώσεις τους για το Πόθεν Έσχες οι οποίες δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, όμως ορισμένοι διατηρούν μεγάλη ακίνητη ιδιοκτησία καθώς επίσης καταθέσεις και άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως μετοχές σε εταιρείες.

Οι δηλώσεις των βουλευτών για το Πόθεν Έσχες αναρτήθηκαν χθες στην ιστοσελίδα της Βουλής με την παλιά μέθοδο, αφού παρά την προσπάθεια η οποία καταβλήθηκε δεν κατέστη δυνατή η ψήφιση της νέας νομοθεσίας πριν το ορόσημο το οποίο θέτει η νομοθεσία. Παρά ταύτα, δεν αναρτήθηκαν ακόμη οι δηλώσεις των νέων υπουργών, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, Στέφης Δράκου και Αναστασίας Ανθούση, κάτι που με βάση τη νομοθεσία πρέπει να γίνει εντός των επόμενων ημερών.

Οι πιο πλούσιοι

Από τους πολιτικούς αρχηγούς ο πιο πλούσιος είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου με ακίνητα 5,7 εκατ. ευρώ, καταθέσεις 35,6 χιλ. ευρώ και χρέη 957 χιλ. ευρώ. Ακολουθεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος με ακίνητα 1,9 εκατ. ευρώ, καταθέσεις 50,9 χιλ. ευρώ και δάνεια 429,7 χιλ. ευρώ.

Η περιουσιακή θέση των πολιτικών αρχηγών είναι η ακόλουθη:

Αβέρωφ Νεοφύτου: Ακίνητα 5,7 εκατ. ευρώ, καταθέσεις 35,6 χιλ. ευρώ και χρέη 957 χιλ. ευρώ. Όπως αναφέρεται σε σύγκριση με την προηγούμενη δήλωση Πόθεν Έσχες την οποία κατέθεσε υπήρξε μια διαφοροποίηση, αφού τον Ιανουάριο του 2020 πήρε δάνειο 122 χιλ. ευρώ από την Ελληνική για να αποπληρώσει παλαιότερο δάνειο.

Στέφανος Στεφάνου: Κατοικία 125,4 χιλ. ευρώ, καταθέσεις 20,3 χιλ. ευρώ και δάνεια 52,8 χιλ. ευρώ.

Νικόλας Παπαδόπουλος: Ακίνητα 1,9 εκατ. ευρώ, καταθέσεις 50,9 χιλ. ευρώ και δάνεια 429,7 χιλ. ευρώ.

Μάριος Καρογιάν: Ακίνητα 509 χιλ. ευρώ, καταθέσεις 78,5 χιλ. ευρώ και χρέη 962 χιλ. ευρώ. Δήλωσε επίσης ότι εκτός από το μισθό του βουλευτή λαμβάνει επίδομα 36.000 ευρώ το χρόνο από τη Βουλή για την εργοδότηση γραμματέα ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

Μαρίνος Σιζόπουλος: Δήλωσε καταθέσεις 80 χιλ. ευρώ μόνο, ενώ για τα υπόλοιπα παρέπεμψε στη φορολογική του δήλωση.

Χρίστος Χρίστου: Ακίνητα 241,5 χιλ. ευρώ, καταθέσεις 5,2 χιλ. ευρώ και χρέη 250 χιλ. ευρώ. Και αυτός παρέπεμψε στη φορολογική του δήλωση.

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου: Ακίνητα 283,8 χιλ. ευρώ και καταθέσεις 166 χιλ. ευρώ. Δεν έχει προσωπικό δάνειο, αλλά είναι εγγυητής σε δάνειο ύψους 40 χιλ. ευρώ.

Ευτράπελα

Σημειώνεται ότι για άλλη μια φορά δεν έλειψαν τα ευτράπελα, με πιο ακραία την περίπτωση του Ανδρέα Θεμιστοκλέους του ΕΛΑΜ ο οποίος δήλωσε στα περιουσιακά του στοιχεία οικογενειακό τάφο με «αξία ανεκτίμητη». Ανέφερε επίσης ότι ο τάφος «είναι σε αιώνια υποθήκη και θα με βάλουν μέσα όταν ο ύψιστος με καλέσει κοντά του».

 

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.