Ποθκιάντραποι!

Της Νίκης Κουλέρμου

Ναι, «απόν αντρέπεται ο κόσµος εν δικός του»! Και αυτή η διακυβέρνηση του τόπου αυτό απέδειξε! Τι κι αν ήταν ο µοναδικός Πρόεδρος που άκουσε από τον Γενικό Εισαγγελέα τη λέξη «Ντροπή»! Ούτε ντροπή αισθάνθηκε, ούτε τσίππα είχε να παραιτηθεί. Αντίθετα παρενέβη -µε τις ποδίνες- για να σώσει τότε τον φίλο του τον Ρίκκο, υποσκάπτοντας την ανεξαρτησία του θεσµού του Γενικού Εισαγγελέα!

Είχαµε και χειρότερα. ∆ιασύρθηκε διεθνώς η Κύπρος όταν έφτασε να διαχειρίζεται το Υπουργικό Συµβούλιο υποθέσεις στις οποίες είχε συµφέρον το οικογενειακό του δικηγορικό γραφείο -και άλλα δικηγορικά γραφεία υπουργών φυσικά. Τι κι αν ήταν 20-30 οι αιτήσεις. Η «τάτσα» έµεινε γιατί το όνοµα του Προέδρου της ∆ηµοκρατίας ήταν εµπλεκόµενο σε στιλ «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει».

Στην πρώτη αντίδραση της Κοµισιόν ο Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας είπεν τους κατάµουτρα πως το κάνουν από… ζήλια! Επειδή, τάχα, θέλουν οι επενδύσεις να πάνε αλλού! Ανταπάντησε η Κοµισιόν ακόµα πιο σκληρά λέγοντας ότι οι ευρωπαϊκοί θεσµοί έχουν απολέσει την εµπιστοσύνη που έχουν στις κυπριακές Αρχές. Υπάρχει µεγαλύτερος εξευτελισµός από το να σου λένε ότι δεν εµπιστεύονται την κυπριακή κυβέρνηση και τους κυπριακούς θεσµούς;

4 χρόνια µετά και αφού η αξιοπιστία της ∆ηµοκρατίας οδηγήθηκε και παραµένει στο ναδίρ, ο κ. Πετρίδης εµφανίστηκε βασιλικότερος του βασιλέως: Ως απάντηση στο ρεπορτάζ του CBS News 60 minutes o Υπουργός Οικονοµικών αποφάνθηκε ότι «η κυπριακή κυβέρνηση δεν χρειάζεται κάποιον να την εµπιστευθεί»!

Αυτήν τη διακυβέρνηση θέλουν να συνεχίσουν οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Ν. Χριστοδουλίδης! Ο λαός θα εµπιστευθεί αυτούς τους αλαζόνες και τους ποθκιάντραπους;

Πριν µερικές βδοµάδες, ο κ. Αναστασιάδης υποσχέθηκε ότι δεν θα αναµειχθεί στην προεκλογική εκστρατεία για… να προστατεύσει το θεσµό! Τελικά ο κ. Αναστασιάδης µε τους υπουργούς τους µπήκαν µε τις ποδίνες στον προεκλογικό! Και όχι µόνο µε ψαλίδια, κορδέλες, µυστρί, ταξίδια µέχρι την παροικία για να δει -δήθεν- τον Κάρολο, αλλά και µε φυσική παρουσία όλων αυτών στις προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Εσείς εµπιστεύεστε αυτούς που καταρρακώνουν τους θεσµούς και γαντζώνονται ποθκιάντροπα στην εξουσία;

Άρα, ναι, συµφωνούµε µε τον κ. Κούσιο: Απόν αντρέπεται ο κόσµος εν δικός του! Γιατί αν αντρέπετουν αυτή η κυβέρνηση, θα άκουγε αν µη τι άλλο την απαίτηση, όχι της ΠΕΟ, αλλά ολόκληρου του συνδικαλιστικού κινήµατος για πλήρη επαναφορά και απόδοση της ΑΤΑ. Αν µη τι άλλο η κυβέρνηση θα τιµούσε την υπογραφή της και δεν θα κρυβόταν -ξεδιάντροπα κατ’ εµάς- πίσω από την απλή δήλωση ότι δεν συµφωνεί µε την κατάργηση της ΑΤΑ, όπως θέλει η εργοδοτική πλευρά. Θα έκανε τουλάχιστον ένα βήµα να σταθεί απέναντι στην εργοδοτική πλευρά.

Εκτός κι αν στην πραγµατικότητα ασπάζεται το µνηµόνιο ως το µανιφέστο του ∆ΗΣΥ. Με την επιβολή του µνηµονίου ως γνωστόν οι ευρωπαϊκοί θεσµοί ήθελαν κατάργηση του «αναχρονιστικού» θεσµού της ΑΤΑ και έµεινε η µισή χάρη στην αντίσταση τής τότε Υπουργού Εργασίας! Τη θέση της κυβέρνησης ∆ΗΣΥ την είπε ο Αβέρωφ στο Forbes (∆εκέµβριος 2022): «Ούτε κατάργηση, ούτε επαναφορά στα όσα ίσχυαν πριν το 2012. Με τις αποφάσεις του 2012 η εφαρµογή της έχει γίνει πιο ήπια και διαχειρίσιµη για όλους»…

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.