Ικανοποίηση για τη συνεργασία Ρωσίας-Τουρκίας σε διάφορους τομείς εξέφρασαν Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν, ενώ συζήτησαν τηλεφωνικώς και την κατάσταση στη Συρία.
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, στη διάρκεια της οποίας οι δυο πλευρές εξέφρασαν ικανοποίηση για την ανάπτυξη της συνεργασίας τους. Παρατήρησαν ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν στην Άγκυρα, στις 27 Σεπτεμβρίου, υλοποιείται επιτυχώς, ιδιαίτερα στους τομείς των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων.
 
Όσον αφορά τη Συρία, οι δυο πλευρές αποτίμησαν θετικά τις κοινές δράσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας της Αστάνα, κάτι που όπως αναφέρεται, είναι εμφανές και από τη δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης εντός της Συρίας.
 
Οι δύο άντρες συζήτησαν επίσης για το ενδεχόμενο μιας νέας, 7ης συνάντησης για τη Συρία, στα τέλη Οκτωβρίου, στο Καζακστάν, αλλά και πρακτικά μέτρα για τον περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών τους για τη διευθέτηση του συριακού.
 
Αναφέρεται τέλος ότι Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσωπικές επαφές τους, ενώ η όλη συζήτηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα με σκοπό την ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας για τα θέματα της περιφερειακής ατζέντας.