ΠΟΒΕΚ, καταστηματάρχες και επηρεαζόμενοι πολίτες ζητούν αποτροπή ανέγερσης εμπορικού κέντρου Mall στη Λάρνακα

Η ΠΟΒΕΚ, καταστηματάρχες και επηρεαζόμενοι πολίτες ζητούν αποτροπή της ανέγερσης εμπορικού κέντρου Mall στη Λάρνακα.
 
Η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε απόψε στα γραφεία της ΠΟΒΕΚ στη Λάρνακα στην οποία συμμετείχαν καταστηματάρχες και επηρεαζόμενοι πολίτες, στην παρουσία και του Γενικού Γραμματέα της Οργάνωσης Στέφανου Κουρσάρη.
 
Όπως δήλωσε ο Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας – Αμμοχώστου Νίκος Σταμάτης «κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύσαμε τη θέση της Οργάνωσης για αποτροπή της δημιουργίας εμπορικού κέντρου και τις δυνατότητες που υπάρχουν, ενώ καταπολεμήσαμε την νοοτροπία που υπάρχει ότι «εμείς δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τη δημιουργία του Mall». Εξηγήσαμε στους παρευρισκόμενους καταστηματάρχες ότι ουσιαστικά το Mall δεν προσφέρει τίποτε και στον μόνο που συμφέρει είναι στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και σε αυτόν που ενοικιάζει τη γη».
 
Πρόσθεσε ότι «η ΠΟΒΕΚ θα εργαστεί σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες και τους επηρεαζόμενους πολίτες, θα παρουσιάσουμε τη θέση μας και θα δώσουμε τη μάχη μας στη δημόσια ακρόαση που θα πραγματοποιήσει το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου,  για σκοπούς εξέτασης της αίτησης της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κοντού για την ανέγερση MALL δίπλα από το ΚΕΝ Λάρνακας. Κατά τη διάρκεια της αποψινής σύσκεψης τονίσαμε ότι θα πρέπει η παρουσία τόσο των καταστηματαρχών όσο και των πολιτών στην δημόσια ακρόαση θα πρέπει να είναι δυναμική».
 
Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη «η ανέγερση εμπορικού κέντρου στη Λάρνακα θα καταστρέψει όσα μικρομεσαία καταστήματα έχουν απομείνει μετά την οικονομική κρίση που κτύπησε την Κύπρο. Οσα καταστήματα παρέμειναν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας η δημιουργία του Mall θα τα αποτελειώσει, αφού ο κόσμος θα προτιμά να ψωνίζει από εκεί θεωρώντας ότι τα προϊόντα θα είναι πιο φτηνά ενώ ουσιαστικά οι τιμές θα είναι πιο ψηλές».
 
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη η ΠΟΒΕΚ με ανακοίνωση της υπέβαλε  ένσταση στη δημιουργία του mall στη Λάρνακα σε μια ύστατη προσπάθεια να μην καταστραφούν εντελώς τα μικρομεσαία καταστήματα λιανικού εμπορίου στην πόλη και επαρχία, αλλά και στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την ΠΟΒΕΚ «ίσως, επειδή το mall είναι έργο πολλών και μεγάλων συμφερόντων, έχουν τάχιστα υπερπηδηθεί τα προβλήματα που αναδεικνύονταν και με ιλιγγιώδη ταχύτητα οδηγούμαστε στη δημόσια ακρόαση πριν τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών».

Σημειώνεται ότι η αίτηση της Εκκλησίας Αγίου Γεωργίου Κοντού και του Μοναστηριού Αγίου Γεωργίου Κοντού Λάρνακας, αφορά χορήγηση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας, για ανέγερση εμπορικού κέντρου (Metropolis Mall).

Η δημόσια ακρόαση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Κοντού θα είναι ανοικτή για το κοινό ενώ προηγουμένως θα γίνει επίσκεψη στο χώρο της ανάπτυξης.
 
Το Metropolis Mall είναι το πρώτο μεγάλο εμπορικό κέντρο που σχεδιάζεται στη Λάρνακα και θα ανεγερθεί σε γη της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου, στην περιοχή του νέου ΓΣΖ στη Λάρνακα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.