ΠΟΥ: Έως 180 χιλιάδες επαγγελματίες υγείας πέθαναν λόγω Covid-19

Από 80.000 έως 180.000 υπολογίζονται οι υγειονομικοί που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να έχουν προτεραιότητα για τα εμβόλια, δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, επικρίνοντας παράλληλα τις αδικίες στη διανομή των εμβολίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι η πανδημία «θα συνεχιστεί ένα χρόνο περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε», διότι οι φτωχές χώρες δεν λαμβάνουν τα εμβόλια που έχουν ανάγκη.

«Στοιχεία από 119 χώρες υποδηλώνουν ότι κατά μέσο όρο δύο στους πέντε εργαζομένους στον τομέα της Υγείας παγκοσμίως είναι πλήρως εμβολιασμένοι», είπε ο Δρ Τέντρος. «Αλλά φυσικά, αυτός ο μέσος όρος καλύπτει τεράστιες διαφορές μεταξύ περιφερειών και οικονομιών». Λιγότεροι από ένας στους δέκα εργαζομένους στον τομέα της Υγείας είναι πλήρως εμβολιασμένοι στην Αφρική, είπε, σε σύγκριση με οκτώ στους 10 σε χώρες υψηλού εισοδήματος.

Οι θάνατοι σημειώθηκαν την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι τον φετινό Μάιο. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 135 εκ. εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας παγκοσμίως.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.