Πού να προλάβουν… παίζουν τάβλι

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή, η οποία έρχεται μετά το «μαυρισμένο» πόρισμα Νικολάτου, επιβεβαιώνεται κάτι που ξέραμε εδώ και χρόνια για τα «χρυσά» διαβατήρια: Κάποιοι έτρωγαν. Και έτρωγαν και ψεύδονταν.

Η εντυπωσιακή… ανάπτυξη στην σπεκτάκιουλαρ Λεμεσό, αλλά και αλλού, όπου μοσχοπουλούσαν (παίζεται, αν τελικά γινόταν η πώληση) τα διαμερίσματα στους Πύργους, γινόταν για την ανάπτυξη της οικονομία τους, για να φέρουν λεφτά στα ταμεία τους, για να πλουτίσουν γαμπροί, κορούδες, κουμπάροι και φίλοι -με πρόσθετο δωράκι για τις διευκολύνσεις τις οικογενειακές διακοπές στις Σεϋχέλλες.

Όσοι νιώθουν ότι πλήττεται η αξιοπιστία της κυβέρνησης τους ή ως συνήθως πουλούν κομματικά διαπιστευτήρια στον ΔΗΣΥ, μας ζητούν ειρωνικά να δώσουμε… χαιρετίσματα στον Τζιοβάννη. «Να δώσουμε τα χαιρετίσματα», τα δικά μας αλλά και τα δικά σας και στον Τζιοβάννη και σε οποιονδήποτε άλλο φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε το πρόγραμμα. Ας πούμε να δώσουμε χαιρετίσματα και στον Συλλούρη, «στέλεχος της μεγάλης παράταξης της Δεξιάς», όπως τον είχε πει ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Εντάξει, he has to protect his name as well.


Ας μη μείνουμε όμως στο βίντεο… Τόσο στο πόρισμα Νικολάτου όσο και στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή περιλαμβάνονται ολόκληρα γενεαλογικά δέντρα που ξεκινούν από το Προεδρικό. Μιλούμε για γαμπρούδες, για κόρες, για φίλους και κουμπάρους… Αν θέλετε, μπορούμε να μιλήσουμε και για εργασιακά ονόματα, ας πούμε το «δικηγορικό γραφείο που φέρει το όνομα του Προέδρου». Φαίνεται κάποιοι ξεχνούν εύκολα ατάκες του τύπου «Μην μου αναφέρετε κάτι για τον Al Jazeera, να μεν σας πάρει ο δαίμονας»!

Με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή, ο ένας, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, με τα €800 στην τράπεζα, πήγε Κογκό για να συμφωνήσει, λέει, επαναπατρισμό παράτυπων μεταναστών από το Κογκό. 10 χρόνια στη διακυβέρνηση πώς δεν το σκέφτηκε νωρίτερα, να καπελώσει τον Νουρή; Βέβαια, πέρσι, όταν ο Ερντογάν άνοιγε την Αμμόχωστο, οι κακές γλώσσες τον έφεραν να λιάζει το κορμί του στις Μαλδίβες.

Ο άλλος, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ως επιτήδειος alien που φαίνεται μετανάστευσε στην Κύπρο ακριβώς πριν ένα χρόνο, ήρθε να ζητήσει έκπληκτος -όπως κάθε καλεσμένος πρωινάδικου που σέβεται τους τηλεθεατές- έρευνα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Απορώ πού βρήκε το χρόνο, τρέχοντας από φεστιβάλ σε φεστιβάλ, ακάλεστος, για να βγάζει φωτογραφίες. «Ξέχασε» ότι συμμετείχε στο Υπουργικό Συμβούλιο από το 2018 -στο peak της έκδοσης διαβατηρίων- και ότι στις 20 Οκτωβρίου 2020 ο ίδιος ο Νίκος Χριστοδουλίδης λάμβανε επιστολή από την ΕΕ που τόνιζε ότι: «… η λειτουργία προγράμματος χορήγησης ιθαγένειας σε επενδυτές, όπως το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, δεν συνάδουν με το δίκαιο της Ένωσης».


Το κερασάκι στην τούρτα από σκατά είναι δύο πρώην υπουργοί που συμμετείχαν στο πάρτι, και τώρα βρίσκονται σε θέσεις όπου καθηκόντως έπρεπε να διατάξουν έρευνα και για το πόρισμα Νικολάτου και για την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή: Μιλούμε για τον Γενικό Εισαγγελέα και τον βοηθό Γενικό Εισαγγελέα. Ο JhoLowCommentary στο twitter όποτε αναφέρεται σε αυτούς τούς αναρτά σε χιουμοριστική φωτογραφία να παίζουν τάβλι! Ε βέβαια, με όλα αυτά που γίνονται και δεν βγάζουν άχνα, αποκλείεται να απέχει από την πραγματικότητα η χιουμοριστική φωτογραφία.

Παναγιώτης Πενταλιώτης

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.