ΠΟΥ: O εμβολιασμός λίγων υπονομεύει τον αγώνα κατά του ιού

Μόνο ο εμβολιασμός επιλεγμένων λίγων, και εξαιρουμένων των πληθυσμιακών τμημάτων, υπονομεύει τον αγώνα μας κατά του ιού, παντού, δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Ευρώπης Χανς Κλούγκε

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο κ. Κλούγκε βρέθηκε την Πέμπτη στην Αθήνα για τα εγκαίνια του Athens Quality of Care Office και επικρότησε τις προσπάθειες της Αθήνας σε ό, τι αφορά την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Συνεχάρη τις ελληνικές αρχές για τις προετοιμασίες τους για να διασφαλίσουν ότι η χώρα ήταν έτοιμη να λάβει αποτελεσματικά και να χρησιμοποιήσει τα εμβόλια, διασφαλίζοντας ότι η πρόσβαση και η χρήση εμβολίων δεν θα περιθωριοποιήσει περαιτέρω τους ευάλωτους.

Είπε ότι οι μετανάστες εργαζόμενοι με χαμηλό εισόδημα, οι παράτυποι μετανάστες, όσοι δεν μπορούν να αποστασιοποιηθούν ή ζουν σε καταυλισμούς ή σε χώρους που μοιάζουν με στρατόπεδα, αποτελούν ομάδα προτεραιότητας για την κατανομή εμβολίων, στο δεύτερο στάδιο του εμβολιασμού. Ανέφερε ότι οι μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα  αποτελούν μέρος της εθνικής στρατηγικής εμβολιασμού.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Ευρώπης είπε ότι από τον Φεβρουάριο, το ποσοστό των θανάτων από COVID-19 στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών ηλικίας άνω των 80 ετών, μειώθηκε σταδιακά στο 30%, το χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας.
Η νοσηλεία, ωστόσο, παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Ανέφερε εξάλλου ότι ο ΠΟΥ λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα θέματα ασφαλείας των εμβολίων και η Παγκόσμια Συμβουλευτική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Εμβολίων και η Στρατηγική Συμβουλευτική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για την ανοσοποίηση συνεχίζουν να εξετάζουν τα στοιχεία ενώπιον τους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.