Πουρνάρα: Δύο τουαλέτες για 300 παιδιά, ένα κρεββάτι ανα δύο και ένα μπουκαλάκι νερό την ημέρα!

Aνθυγιεινές συνθήκες για τα παιδιά

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Εδώ και 8 μήνες 300 παιδιά βρίσκονται στο Πουρνάρα ενώ θα έπρεπε να εξευρεθεί άλλος κατάλληλος χώρος για να διαμένουν, σχολίασε στην Πρωινή Έκδοση του Astra 92.8 η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Η Δέσπω Μιχαηλίδου είπε επίσης ότι υπάρχουν 30 ασυνόδευτοι ανήλικοι και τόνισε ότι είναι υποχρέωση του κράτους να διασφαλίσει άμεσα συνθήκες που να εξασφαλίζουν υγιεινή, υγεία, σίτιση, προστασία και αξιοπρέπεια.


Με αφορμή την εκδήλωση διαμαρτυρίας που έκαναν οι 30 ανήλικοι, η Επίτροπος έκανε λόγο για παραβίαση πολλών δικαιωμάτων τους και πρόσθεσε ότι για τις συνθήκες διαβίωσης τους, έχει κατ’ επανάληψη μέχρι σήμερα παρέμβει προς τις αρμόδιες Αρχές, χωρίς ωστόσο να έχει σημειωθεί ουσιαστική βελτίωση.

Η κυρία Μιχαηλίδου ανέφερε επίσης ότι η κάθε μέρα στο Κέντρο είναι η ίδια, χωρίς δραστηριότητες, χωρίς εκπαίδευση, σε άθλιες συνθήκες, με αποτέλεσμα να επιτείνεται το άγχος και η αβεβαιότητά των παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή της ανακοίνωση η Επίτροπος ανέφερε ότι σύμφωνα με τις περιγραφές των ίδιων των παιδιών, το πρωινό αποτελείται από ένα μόνο μικρό κομμάτι ψωμί και το απόγευμα παραχωρείται σε κάθε παιδί ένα μικρό μπουκαλάκι νερό για ολόκληρη τη μέρα.


Επίσης οι συνθήκες που επικρατούν στους χώρους διαμονής είναι άθλιες και ανθυγιεινές: σε κάθε δωμάτιο  διαμένουν περίπου 15 άτομα, τα οποία μοιράζονται συνήθως ένα κρεβάτι ανά δύο άτομα ενώ κάποια παιδιά κοιμούνται στο πάτωμα σε κουβέρτες.

Για την εξυπηρέτηση της υγιεινής των 300 παιδιών υπάρχουν 2 τουαλέτες και 1 ντουζιέρα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.