Πούτιν: Η Δύση δεν ήθελε να ακούσει την Μόσχα καθώς είχε άλλα σχέδια – Προετοίμαζε εισβολή κατά της Ρωσίας

Η Ρωσία προέβη σε μια προληπτική απόκρουση του κινδύνου για την ίδια τη χώρα, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πριν από τη μεγάλη παρέλαση για την αντιφασιστική νίκη που πραγματοποιήθηκε στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας στις 10 το πρωί, ώρα Κύπρου.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν έκανε καμία αναφορά στο τι μέλλει γενέσθαι με την Ουκρανία, ούτε τα όσα προέβλεπαν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και δυτικές κυβερνήσεις, ότι θα κήρυσσε σήμερα επίσημα τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, είτε ότι θα εξήγγειλε επιστράτευση.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές κατά της Ρωσίας στα σύνορα της χώρας και ότι η Δύση προετοίμαζε εισβολή κατά της Ρωσίας. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία πάντα τασσόταν υπέρ της παγκόσμιας Ασφάλειας, λέγοντας ότι η χώρα του προ μηνών, πρότεινε να υπογραφεί μια συνθήκη διεθνούς ασφάλειας αλλά οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν ήθελαν να ακούσουν κάτι τέτοιο. Έκανε αναφορά στις ανοικτές εκκαθαρίσεις των ακροδεξιών ομάδων στο Τομπάς, ενώ όπως είπε, δημιουργείτο μια απαράδεκτη απειλή για τη Ρωσία. Ο πρόεδρος Πούτιν πρόσθεσε ότι όλα έδειχναν ότι ήταν αναπόφευκτη η αντιπαράθεση με τις ναζιστικές ομάδες του Μπαντέρα που είχαν την στήριξη των ΗΠΑ. Ο κίνδυνος μεγάλωνε μέρα με τη μέρα, πρόσθεσε, και η Ρωσία έκανε προληπτική απόκρουση του εισβολέα, μια ενέργεια που την χαρακτήρισε ως σωστή. Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ, προπαντός μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ άρχισαν να απειλούν ολόκληρο τον κόσμο, σημειώνοντας ότι η Ρωσία ποτέ δεν θα αποστεί από τον σεβασμό όλων των πολιτισμών.

Κάνοντας λόγο σε υποδαύλιση της ρωσοφοβίας, αναφέρθηκε πολλές φορές στο λαμπρό παρελθόν και την ιστορία της Ρωσίας και της Σοβιετικής Ένωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.