Πούτιν σε Ερντογάν: Η Ρωσία έτοιμη να διευκολύνει θαλάσσια διαμετακόμιση φορτίων από ουκρανικά λιμάνια

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία τη Δευτέρα ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διευκολύνει την ανεμπόδιστη θαλάσσια διαμετακόμιση φορτίων, συμπεριλαμβανομένων σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Ο Πούτιν επανέλαβε επίσης ότι η Ρωσία μπορεί να εξάγει σημαντικούς όγκους λιπασμάτων και τροφίμων σε περίπτωση άρσης των κυρώσεων κατά της Μόσχας, σύμφωνα με ανακοίνωση για το περιεχόμενο των συνομιλιών που δημοσιεύτηκε από το Κρεμλίνο.

“Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε την ετοιμότητα της ρωσικής πλευράς να συμβάλει στην απρόσκοπτη θαλάσσια διαμετακόμιση εμπορευμάτων σε συντονισμό με τους Τούρκους εταίρους. Αυτό ισχύει και για τις εξαγωγές σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια”, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Το Κρεμλίνο είπε ότι οι δυο τους συζήτησαν «τη διασφάλιση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα» και «εξάλειψη της απειλής ναρκών στα ύδατά τους».

Ο Πούτιν επανέλαβε επίσης τους ισχυρισμούς ότι οι παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων ήταν αποτέλεσμα «κοντόφθαλμων» δυτικών πολιτικών, λέγοντας ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εξάγει «σημαντικούς όγκους λιπασμάτων και αγροτικών προϊόντων εάν αρθούν οι σχετικές αντιρωσικές κυρώσεις».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.