Πρ. Προδρόμου: Δεν αξίζει να ασχολούμαστε με τους λίγους που αντιδρούν (ηχητικό)

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό είναι απόφαση η οποία στοχεύει στην προστασία από τον ιό, δήλωσε στον Άστρα ο Υπουργός Παιδείας, διερωτώμενος σε τι αποσκοπούν οι διαμαρτυρίες γονέων για τη διενέργεια των τεστ στους μαθητές.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση ο Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι όσοι κάνουν φασαρία είναι λίγοι παραβατικοί και αντιδραστικοί και κάλεσε όλους να συμβάλουν στον κοινό στόχο.

Αναφορικά με τις λάθος διαγνώσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες σε σχολεία, ο κ. Προδρόμου είπε ότι έγιναν κάποια λάθη τα οποία διορθώθηκαν.

Επισήμανε πως αν ο ιός εξαπλωθεί στα σχολεία τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα, προσθέτοντας ότι είναι αδιανόητο ένας γονέας να δηλώνει ότι θα στείλει στο σχολείο το παιδί του που έχει προσβληθεί από τον ιό. Δεν αξίζει, υπογράμμισε, να ασχολούμαστε με τους λίγους που αντιδρούν.

Σε σχέση με τις εξετάσεις ο κ. Προδρόμου είπε ότι με βάση τους κανονισμούς οι εξετάσεις των δύο τετραμήνων θα γίνουν κανονικά και θα αφορούν όλη τη χρονιά, όπως θα γίνουν και οι παγκύπριες εξετάσεις.

Καυκαλιάς: Δεν αντιλαμβάνονται τα πράγματα

Το Υπουργείο Παιδείας και ο Υπουργός δεν αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν προβλήματα και εκκρεμότητες και επιμένουν να συνεχίζουν να ωραιοποιούν τα πράγματα σε σχέση με τα σχολεία, σχολίασε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρος Καυκαλιάς.

Σχολιάζοντας στην Πρωινή Έκδοση τις δηλώσεις Προδρόμου σε σχέση με τις εξετάσεις, τόνισε ότι υπάρχουν εκκρεμότητες με την αξιολόγηση των μαθητών από το πρώτο τετράμηνο, όπως υπάρχει θέμα και με τον καθορισμό ημερομηνιών διεξαγωγής των παγκύπριων εξετάσεων.

Θα πρέπει και μια φορά, σημείωσε ο κ. Καυκαλιάς, στο υπουργείο Παιδείας να σκεφτούν και τα παιδιά. Σημείωσε ακόμα ότι παρά τις δηλώσεις, υπάρχουν μεγάλες εκκρεμότητες και στην προμήθεια των σχολείων με τεχνικό εξοπλισμό.

Αναφορικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ο κ. Καυκαλιάς υπέδειξε ότι δεν μπορεί να εξισωθεί με την διδασκαλία με φυσική παρουσία αλλά ούτε αυτό δείχνουν να το κατανοούν στο υπουργείο Παιδείας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy