Άνοιξε ο κύκλος των συναντήσεων της τριμελούς διαπραγματευτικής ομάδας με τα μέλη και φίλους της Ομόνοιας για παρουσίαση του περιγράμματος συμφωνίας που προτείνει ο επενδυτής Σταύρος Παπασταύρου.

Στην τοποθέτηση του ο Δρ. Λώρης Κυριάκου υποστήριξε ότι σε περίπτωση που υιοθετηθεί η πρόταση, θα βοηθηθεί η Ομόνοια να ξεπεράσει τα δυσκολα οικονομικά εμπόδια που έχει μπροστά της. Ξεκαθάρισε ότι ο επενδυτής βλέπει την επένδυση στην Ομόνοια , καθαρά επιχειρηματικά και όχι συναισθηματικά. Όπως ελέχθη ο επενδυτής φέρεται να επιθυμεί να καταστεί μέλος του Σωματείου.

Σε σχέση με τις πρόνοιες της πρότασης, ο εκ των διαπραγματευτών, Μίνως Χαραλάμπους, ανέφερε ότι ο επενδυτής θα πληρώσει τα χρέη που αφορούν τα κριτήρια Ιουνίου τα οποία ανέρχονται στα 1,5 εκ. -όχι υπό τη μορφή δανείου- και στη συνέχεια θα αναλάβει εξόφληση των παλαιών υποχρεώσεων προς το κράτος, ύψους 8,9 εκ συν τις οφειλές σε κάποιους αθλητές ύψους 400 χιλιάδων ευρώ.

Στα επόμενα 2 χρόνια θα κατατεθούν από τον επενδυτη 5 εκ. Ευρώ μέσω έκδοσης 5 εκ. Μετοχών. Στην πορεία της επένδυσης το 40% του μετοχικού κεφαλαίου θα πάει σε μέλη του σωματείου. Η συμφωνία θα είναι 15 ετής με ανοικτό το σενάριο επαναδιαπραγμάτευσης για ανανέωση της συμφωνίας με τους ίδιους ή καλύτερους όρους. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας που θα αναλάβει την διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος θα είναι 9μελες. 6 πρόσωπα θα είναι επιλογή του επενδυτή κι άλλα 3 από το Σωματείο.

Η τριμελής διαπραγματευτική ομάδα τόνισε κατά την παρουσίαση ότι υπάρχουν σαφείς δικλειδες ασφαλείας σε περίπτωση πρόωρης διακοπής της συνεργασίας. Σε περίπτωση διακοπής, οι εκχωρήσεις δικαιωμάτων επιστρέφουν στην Ομόνοια.

Ο επενδυτής σε μια τέτοια περίπτωση έχει υποχρέωση πριν τις 23 Μαιου ημερομηνία λήξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων να καλύψει όλα τα έξοδα της χρονιάς. Σε περίπτωση που ο επενδυτής επιθυμεί να πωλήσει το μετοχικό κεφάλαιο, οφείλει, σύμφωνα με την τριμελή επιτροπή να έχει στα χέρις του πιστοποιημένη προταση. Παρέχεται στο σωματείο το δικαίωμα άρνησης σε περίοδο 2 μηνών.

Ο εκπρόσωπος της Ομόνοιας στην ΚΟΠ θα ορίζεται από το σωματείο με τη σύμφωνο γνώμη της εταιρείας. Η εταιρεία θα τεθεί σε ισχύ κατόπιν αδειοδότησης της οικείας ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της ΟΥΕΦΑ. 10% από τις μεικτές εισπράξεις της εταιρείας θα πηγαίνει στο σωματείο.

Η ενημέρωση του κοινού θα συνεχιστεί σήμερα για Λεμεσό και Πάφο στις επτά το απόγευμα στην Αίθουσα εκδηλώσεων “Κωστας Σοφιανός” , Δημοτικό Μέγαρο Αγίου Αθανασίου.

Αύριο για Λάρνακα – Αμμόχωστο, την ίδια ώρα στην Αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμόχωστου, Λάρνακα.


Προηγούμενη ενημέρωση

Αρχίζει σε λίγη ώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Λατσιών, η παρουσίαση του περιγράμματος συμφωνίας που προτείνει στην Ομόνοια ο κ. Σταύρου Παπασταύρου.

Η παρουσίαση θα γίνει από τους τους Λώρη Κυριάκου, Νικόλα Γεωργιάδη, Λάμπρο Πιερή και Μίνο Χαραλάμπους.

Αθρόα η προσέλευση μελών του Σωματείου Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών και πρώην διοικητικών παραγόντων.

Παρόντες μεταξύ άλλων , ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Δώρος Σεραφείμ και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Ανδρέας Χαρίτου και Ανδρέας Κανάρης.

 

Κώστας Κωνσταντίνου