Πραγματοποιείται αύριο Κυριακή 23 Ιουνίου στην Οδού το 3ο Φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας Ορεινής Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) αναφέρεται ότι «τα Μελισσοχώρια της Ορεινής Λάρνακας, ετοιμάζονται για τρίτη φορά να φιλοξενήσουν το φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας, στο γραφικό χωριό της Οδού. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με στόχο να τιμηθεί το μέλι, η μελισσοκομία και οι μελισσοκόμοι της Κύπρου».

Στο Φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας «λαμβάνουν μέρος πέραν των 20 εκθετών με μέλι και προϊόντα μελιού, από όλη την Κύπρο ενώ θα υπάρχει τεράστια γκάμα προϊόντων Γαστρονομίας, ομορφιάς και ευεξίας με Μέλι».

Προστίθεται ότι «φέτος το Φεστιβάλ αγκαλιάζεται από την Λέσχη Περιήγησης Κλασσικού Αυτοκινήτου Κύπρου, που σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μελισσοκόμων, διοργανώνουν μια «Μελένια Διαδρομή» με σκοπό την διαφώτιση για την προστασία της μέλισσας και προβολή των Μελισσοχωριών».

Η Κοινότητα της Οράς «που εστιάζει όλες τις προσπάθειες της στην προστασία της μέλισσας, θα φιλοξενήσει την Λέσχη Περιήγησης Κλασσικού Αυτοκινήτου Κύπρου, στο πανέμορφο χωριό των Ξενοδοχείων των Μελισσών, για πρωινό και η διαδρομή θα καταλήξει στο μελισσοχώρι Οδού για την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας Ορεινής Λάρνακας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η αξία του μελιού «έχει εκτιμηθεί από τα πανάρχαια χρόνια, αποτελούσε βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων πληθυσμών και χρησιμοποιείτο, τόσο για την διατροφή τους όσο και σαν συστατικό σε φαρμακευτικά
σκευάσματα».