Πραγματοποιείται σήμερα το Παγκύπριο Συνέδριο της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ-ΑΗΚ

«Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25/05/2023 στο κτήριο ΕΤΚΑ ΠΕΟ στην Λευκωσία το Τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ-ΑΗΚ», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Στο Συνέδριο καλέστηκαν για να απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κύριος Γιώργος Παπαναστασίου, η Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΗΚ Δέσποινα Θεοδοσίου, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ Άδωνης Γιασεμίδης, η Γενική Γραμματέας της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους και ο Νίκος Γρηγορίου Γενικός Γραμματέας ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ.

Εισηγητική ομιλία θα γίνει από τον Δημήτρη Κωνσταντίνου, Γραμματέα της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ-ΑΗΚ.

Κεντρικό ζήτημα του Συνεδρίου στο οποίο θα αναπτυχθεί συζήτηση από τους εργαζόμενους στον Οργανισμό, είναι ο ρόλος της ΑΗΚ σήμερα και η προοπτική της, η ανάγκη απόκρουσης ιδιωτικοποίησης και οποιωνδήποτε προσπαθειών αποδυνάμωσης της θέσης της ΑΗΚ αλλά και η μεγάλη πρόκληση για άμεση και επαρκή στελέχωση του Οργανισμού ώστε αφενός να μπορεί να διαδραματίζει απρόσκοπτα το ρόλου του και αφετέρου να διασφαλίζει συνθήκες ασφάλειας και υγείας για όλους. Σκοπός μας είναι η διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της ΑΗΚ, με υγιείς εργασιακές σχέσεις ώστε να αναβαθμιστεί η προσφορά του στους καταναλωτές και την οικονομία.

Στο επίσημο μέρος του Συνεδρίου θα παραστούν βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων του τόπου, αξιωματούχοι της Διοίκησης και Διεύθυνσης της ΑΗΚ, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του Οργανισμού και άλλοι προσκεκλημένοι.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy