Πραγματοποιήθηκαν τα «εγκαίνια» του γηπέδου στη νεκρή ζώνη, με τη συμμετοχή του Τούρκου Υπουργού Αθλητισμού

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης τα «εγκαίνια» του ανακαινισμένου γηπέδου που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη, στην περιοχή του Λήδρα Παλάς, με τη συμμετοχή του Τούρκου Υπουργού Νεολαίας και Αθλητισμού, Μεχμέτ Μουχαρέμ Κασάπογλου.

Σύμφωνα με την «Κίμπρις Ποστασί», ο κ. Κασάπογλου επισκέφθηκε το γήπεδο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τα «εγκαίνια» «το δικαίωμα χρήσης του νέου γηπέδου δόθηκε στην ομάδα ποδοσφαίρου Τσετίνκαγια».

Στα «εγκαίνια» τον Τούρκο Υπουργό συνόδευσαν τα μέλη της «κυβέρνησης», ο «πρέσβης» και ο πρόεδρος της «τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου».

Νωρίτερα ο Τούρκος Υπουργός, ο οποίος πραγματοποιεί μονοήμερη παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα, συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Στην ομιλία του, ο Τούρκος Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού δήλωσε ότι βρίσκεται σήμερα στο νησί για τις εργασίες που αφορούν τις υποτροφίες αθλητών που φοιτούν στα «πανεπιστήμια».

Αναφέροντας επίσης, ότι θα επιβλέψει το έργο στο γήπεδο του Λήδρα Πάλας, ο κ. Κασάπογλου είπε ότι ο αθλητισμός είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας, όπως η νεολαία, στα έργα που εκτελούνται από κοινού με την τ/κ πλευρά.

Από την πλευρά του, ο κ. Τατάρ ανάφερε ότι «το γήπεδο Ταξίμ και η τ/κ ομάδα Τσετίνκαγια είναι ένα από τα πρώτα σωματεία του τουρκοκυπριακού λαού. Στο γήπεδο έγιναν μεγάλοι αγώνες. Είναι ένας τόπος ιστορικής σημασίας για τους Τουρκοκύπριους. Εκεί δημιουργήθηκαν η ΤΜΤ και το ποδόσφαιρο».

Επαναλαμβάνοντας τις γνωστές θέσεις του για το Κυπριακό, τις οποίες συσχέτισε με το πεδίο του αθλητισμού, ο κ. Τατάρ ανάφερε στον Τούρκο Υπουργό ότι «η άρση των εμπάργκο και των απομονώσεων και η υποστήριξή σας είναι σημαντικές για να μπορέσουν οι νέοι να ατενίσουν το μέλλον με αυτοπεποίθηση».

Σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», για τα «εγκαίνια» του γηπέδου, ο πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Τσετίνκαγια, Σουλεϊμάν Γιεμίν, ανέφερε ότι είναι πολύ χαρούμενος για τη νέα εξέλιξη και ότι η τ/κ ομάδα θα αρχίσει να προπονείται στο γήπεδο εντός 2 εβδομάδων.

«Μια ιστορία ανθίζει και πάλι», δήλωσε ο κ. Γιεμίν, ο οποίος πρόσθεσε ότι στο γήπεδο ποδόσφαιρο γηπέδου αργότερα θα προστεθούν γήπεδο τένις και γήπεδο μπάσκετ.

Ανακοίνωση από το «υπεξ»

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο «υφυπουργός εξωτερικών», Κεμάλ Κιοπρουλού στον παράνομο «Μπαϊράκ», δεν αληθεύουν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για ένταση ανάμεσα στο ψευδοκράτος και τον ΟΗΕ για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στο γήπεδο παρά το Λήδρα Παλάς.

«Εδώ και πολύ καιρό, το υπουργείο μας καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες προς την κατεύθυνση των αρχών του ΟΗΕ για την ανακαίνιση του γηπέδου. Έχουμε φτάσει στο τελικό σημείο. Το έργο έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό. Προβλέπεται να ενισχυθεί η υπόλοιπη επιφάνεια του γρασιδιού τις επόμενες ημέρες. Με άλλα λόγια, στο πλαίσιο του προγράμματός μας, προβλέπεται ότι οι εργασίες αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί πλήρως το αργότερο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου», είπε. Πραγματοποίησαν, συνέχισε, το προκαταρκτικό άνοιγμα σήμερα, αλλά ουσιαστικά μέχρι το τέλος του μήνα, όταν η εργολήπτρια εταιρεία ολοκληρώσει τις εργασίες της, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.