Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση από Τραπεζούντα προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου

Το πρώτο αεροπλάνο από την Τραπεζούντα προσγειώθηκε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου χθες στις 09.35, ενώ το μεσημέρι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Τραπεζούντας η πτήση με αριθμό TK 4372 που μετέφερε δημοσιογράφους και επιβάτες από τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Ντιαλόγκ γράφει σήμερα ότι τους επιβάτες από τα κατεχόμενα υποδέχθηκαν ο «πρόξενος» του ψευδοκράτους στην Τραπεζούντα, Ερέκ Τσαγατάι, ο επικεφαλής των κρατικών αερολιμένων Sezgin Değirmenci, αξιωματούχοι του μητροπολιτικού Δήμου Τραπεζούντας και ο διευθυντής του εκεί παραρτήματος της Turkish Airlines, Οσμάν Χαζτιμαχμούτογλου.

Καλωσορίζοντας τους επιβάτες, ο κ. Τσαγατάι ευχήθηκε οι απευθείας πτήσεις να είναι καλορίζικες και καλότυχες και δήλωσε ότι η έναρξη των αμοιβαίων πτήσεων θα συμβάλει οικονομικά πρωτίστως στον τουρισμό αλλά και σε άλλους τομείς. Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι με τις απευθείας πτήσεις αποφεύγεται η απώλεια χρόνου στις μεταφορές και έχει επίσης μειωθεί το κόστος μεταφοράς.

Εξάλλου, ο «υπουργός συγκοινωνιών», Ερχάν Αρικλί, δήλωσε ότι η Τραπεζούντα και η Μαύρη Θάλασσα είναι πλέον πιο κοντά στην «τδβκ» και ευχήθηκε οι πτήσεις να είναι επωφελείς.

Υποστήριξε ότι υπήρχε έντονη ζήτηση από τους πολίτες, ιδίως από άτομα με καταγωγή από τη Μαύρη Θάλασσα, για την έναρξη πτήσεων από την Τραπεζούντα. «Με αυτές τις πτήσεις, τα αδέλφια μας στη Μαύρη Θάλασσα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να βιώσουν την τδβκ και οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να βιώσουν τη Μαύρη Θάλασσα από κοντά». Αυτή η γέφυρα που δημιουργήσαμε άνοιξε τις πόρτες του αμοιβαίου τουρισμού και των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ Τραπεζούντας και ψευδοκράτους, κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy