Πρακτικά Κραν Μοντανά – Άιντε: Οι Ε/κ παραχώρησαν την εκ περιτροπής προεδρία και τη θετική ψήφο

«Ο Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ κ. Άιντε, είπε ότι η εκ περιτροπής προεδρία και η θετική ψήφος στη λήψη αποφάσεων είχε παραχωρηθεί από τους Ελληνοκύπριους».

Αυτή η αναφορά περιλαμβάνεται στα πρακτικά της συνάντησης του ΓΓ του ΟΗΕ με την τότε Υπουργό Εξωτερικών της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» η οποία, δεν έχει βάλει το αυθεντικό κείμενο στα αγγλίκα, μετά το μίνι-φιάσκο της λανθαμένης μετάφρασης του κειμένου σχετικά με το ποιος έπεισε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να μην μεταβεί στο Κρανς Μοντανά.

Η συνάντηση έγινε το απόγευμα της 6ης Ιουλίου στο Κραν Μοντάνα, λίγες ώρες πριν το δείπνο το οποίο οδήγησε τις συνομιλίες σε κατάρρευση.

tο ζητούμενο ήταν και άλλες υποχωρήσεις από τον πρόεδρο Αναστασιάδη, όπως ισχυρίζονται στο δημοσίευμα.

Στα πρακτικά τονίζεται επίσης ότι η ΕΕ δια της Φεντερίκα Μογκερίνι ξεκαθάρισε προς τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών και τους Τουρκοκύπριους ότι οι Βρυξέλλες δεν αποδέχονται μονομερές δικαίωμα επέμβασης καθώς θα μπορούσε να έχει περισσότερα επακόλουθα, όπως για παράδειγμα με τη Ρωσία και τις ρωσικές μειονότητες που διαβιούν στα βαλτικά κράτη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.