Πράματα και θάματα στη Συνέλευση της Ομοσπονδίας Γονέων Κερύνειας

Έδιωξαν υποψηφίους από την αίθουσα για να μη γίνουν εκλογές!

Επεισοδιακή ήταν η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κερύνειας, αφού υποψήφιοι εκδιώχθηκαν από την αίθουσα για να μην γίνουν εκλογές και στο τέλος κάποιοι να αποφασίσουν από μόνοι τους για τις διαδικασίες και το νέο Συμβούλιο. Ήδη ομάδα από τους παρευρισκομένους απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην Παγκύπρια Ομοσπονδία Γονέων αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας, καταγγέλλοντας τις πρωτοφανείς τακτικές. Στην επιστολή αναφέρονται τα γεγονότα έτσι όπως διαδραματίστηκαν το βράδυ της Γενικής Συνέλευσης. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως: «Με βάση το άρθρο 13.4 του καταστατικού της Ομοσπονδίας, η Γενική Συνέλευση πρέπει να γνωστοποιείται 10 του λάχιστον μέρες προηγουμένως.


Στην περίπτωση της εν λόγω συνέλευσης, η ανακοίνωση στον Τύπο έγινε στις 11.10.2018, δηλαδή μόνο 8 μέρες πριν τη συνέλευση. Με βάση το άρθρο 15.1 του καταστατικού, οι υποψηφιότητες για το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα έπρεπε να υποβληθούν 7 μέρες πριν την Ετήσια Γενική Συνέλευση, δηλαδή μέχρι τις 12.10.2018. Καμιά υποψηφιότητα όμως υποβλήθηκε εμπρόθεσμα.

Έξι υποψηφιότητες υποβλήθηκαν στις 15.10.2018 και εννέα στις 19.10.2018, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης.

Ο προεδρεύων της Γενικής Συνέλευσης επεσήμανε ότι όλες οι υποψηφιότητες ήταν εκπρόθεσμες, σημειώνοντας ότι η Συνέλευση δεν μπορούσε να προχωρήσει με εκλογή των νέων μελών του Δ.Σ. Απέρριψε δε πρόταση των παρευρισκομένων να προχωρήσουν οι εργασίες με απόφαση της συνέλευσης. Μετά από έντονη συζήτηση, πολλοί παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων και υποψήφιοι για το νέο Δ.Σ., αποχώρησαν από το χώρο της Γενικής Συνέλευσης.


Αμέσως μετά την αποχώρηση κάποιων μελών το Προεδρείο, παράτυπα, παράνομα και αντικαταστατικά, προχώρησε στις εργασίες της συνέλευσης, ισχυριζόμενο ότι αφού οι υποψήφιοι που παρέμειναν στο χώρο ήταν λιγότεροι από δέκα και δεν θα χρειασθεί να γίνει εκλογή, δεν υπάρχει νομικό κώλυμα. Ωστόσο, και οι εννέα που παρέμειναν τελικά στο χώρο είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα τις υποψηφιότητές τους. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι δύο από τους υποψηφίους επανήλθαν στην αίθουσα λίγα λεπτά μετά από την απόφαση του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής να συνεχίσει τη Γενική Συνέλευση και την παράτυπη και αντικαταστατική εκλογική διαδικασία, αναφέροντας ότι δεν είχαν αποχωρήσει, ούτε ότι είχαν αποσύρει την υποψηφιότητά τους.

Ωστόσο ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής τους έδιωξε, υποδεικνύοντάς τους να περάσουν έξω από την αίθουσα της συνέλευσης». Τέλος, στην επιστολή αναφέρεται πως «το λιγότερο που έχουν να κάνουν όσοι συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο, “εκλελεγμένοι” με αυτές τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες, εάν και εφόσον αγαπούν πραγματικά την Κερύνεια, την παιδεία και ευημερία του τόπου μας, είναι να παραιτηθούν, να ακυρώσουν κάθε διαδικασία και να προκηρύξουν εκ νέου Γενική Συνέλευση. Το μέλλον της Ομοσπονδίας μας ανήκει σε αυτούς που θέλουν και μπορούν να υπηρετήσουν τη δημοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία της».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.