Πράσινο φως για απόσπαση Δημητρίου από Κεντρικές, σκάλωσε της Αριστοτέλους

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενέκρινε το αίτημα της Ανώτερης Λειτουργού των κεντρικών Φυλακών Αθηνάς Δημητρίου για απόσπαση στην Ελεγκτική Υπηρεσία και πλέον εκκρεμεί η σχετική απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Προκοπίου Κουκκίδου.

Την ίδια ώρα παρατηρείται στασιμότητα ως προς το αίτημα της Άννας Αριστοτέλους. Η Υπουργός ανέφερε μετά τη συνάντηση γνωριμίας με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών ότι η κ. Αριστοτέλους βρίσκεται ακόμα σε αναρρωτική άδεια και θα υπάρξουν είπε, ανακοινώσεις όταν έρθει ο χρόνος.

Ανέφερε ότι πλέον δεν υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ Κεντρικών Φυλακών και Αστυνομίας και μόνο βελτίωση μπορούμε -όπως είπε- να έχουμε στις σχέσεις των δύο πλευρών. Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, υπάρχει σύμπλευση απόψεων, ως προς τους στόχους που έχουν τεθεί.

Κληθείσα να σχολιάσει τις αντιδράσεις συγγενών κρατουμένων στις Φυλακές ως προς τα κριτήρια αποφυλάκισης με προεδρική χάρη, είπε ότι τα κριτήρια αποφασίζονται από τη Νομική Υπηρεσία, ο Πρόεδρος έλαβε τις αποφάσεις του και δεν είναι κάτι που μπορεί, είπε, να σχολιάσει.

Σχολιάζοντας τα ερωτήματα που τέθηκαν από βουλευτές κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Νομικών, ανέφερε πως είναι σημαντική η αναδιοργάνωση της Αστυνομίας ενώ σημείωσε ότι είναι ανάμεσα στις σημαντικές εκκρεμότητες, το θέμα της υποστελέχωσης, στην Αστυνομία την Πυροσβεστική και τις Φυλακές.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy