Πράσινο Υφυπουργείο εισηγήθηκε ο Α. Μαυρογιάννης

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση του ανεξάρτητου υποψηφίου με το Κίνημα Οικολόγων

 

Το Κίνημα των Οικολόγων είναι ένας σημαντικός φυσικός σύμμαχος στην όλη προσπάθεια για αλλαγή, τόνισε κατά τη συνάντησή του με την ηγεσία των Οικολόγων ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Οικολόγων ήταν ο πρόεδρος του Κινήματος, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Χαραυγής», η συνάντηση έγινε μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα και υπήρξαν συγκλίσεις σε όλα τα ζητήματα που συζητήθηκαν. Ο κ. Μαυρογιάννης τόνισε ότι ισχύει η θέση του, η οποία εκφράστηκε από την αρχή, όταν ξεκινούσε τις επαφές με κόμματα, οργανώσεις και φορείς, ότι θέλει να συνδιαμορφώσει μαζί με τους Οικολόγους την Πράσινη συμφωνία για μια Πράσινη διακυβέρνηση.

Συζήτησαν για τις προγραμματικές θέσεις του κ. Μαυρογιάννη, με έμφαση στα περιβαλλοντικά και οικολογικά ζητήματα, στην Πράσινη μετάβαση, με τον κ. Μαυρογιάννη να προτάσσει ότι αν είναι κάτι που επείγει να γίνει προς την κατεύθυνση της Πράσινης ανάπτυξης είναι η άμεση δημιουργία ενός Υφυπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο θα εφαρμόζει οριζόντιες πολιτικές που αφορούν το περιβάλλον και την οικολογία. Ο Α. Μαυρογιάννης τόνισε επίσης ότι η οικονομική μεγέθυνση δεν θεωρείται ανάπτυξη εάν δεν περιλαμβάνει και την αειφορία.

Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν και μπήκαν στην ουσία μιας σειράς θεμάτων που αφορούν την ευημερία των ζώων, την ποιότητα του αέρα, τον Ακάμα και άλλα συναφή θέματα. Συζήτησαν επίσης για το στεγαστικό, για την οικονομία και για το Κυπριακό.

Από πλευράς Οικολόγων λέχθηκε ότι οι θέσεις που κατατέθηκαν από την αντιπροσωπεία της οποίας επικεφαλής ήταν ο κ. Μαυρογιάννης, καταγράφηκαν και θα τεθούν στη συνεδρία της Κ.Ε. του Κινήματος Οικολόγων που θα γίνει στις 2 του Οκτώβρη. Στη συνεδρία, τα μέλη της Κ.Ε. θα έχουν ενώπιόν τους τις θέσεις των υποψηφίων μαζί με συγκριτικό πίνακα, καθώς και το κείμενο με τις θέσεις που θα προβάλουν στον υποψήφιο που θα επιλεγεί για υποστήριξη.

 

 

Σήμερα η δημοσκόπηση των Οικολόγων
Ξεκινά σήμερα η δημοσκόπηση που θα διεξαγάγουν οι Οικολόγοι μεταξύ των μελών τους για να πάρουν και την άποψη των μελών τους αναφορικά με τον υποψήφιο που θα υποστηρίξουν στις προεδρικές εκλογές. Η δημοσκόπηση θα λήξει μεθαύριο Δευτέρα και θα διεξάγεται στα επαρχιακά γραφεία του Κινήματος σε όλες τις πόλεις.
Με βάση το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, η Κ.Ε. θα καθοδηγήσει την ηγεσία του Κινήματος με ποιον υποψήφιο να συζητήσει με λεπτομέρεια τις θέσεις που έχουν ετοιμαστεί. Το αποτέλεσμα της διαβούλευσης θα τεθεί ενώπιον της Εκλογικής Συνδιάσκεψης το αργότερο στις 23 Οκτωβρίου για τη λήψη τελικής απόφασης. Για να υποστηριχτεί υποψήφιος χρειάζεται το 60% των ψήφων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.