Η Πρεσβεία της Παλαιστίνης καλεί την διεθνή κοινότητα σε κινητοποίηση μετά την ισραηλινή επιδρομή στην Τζενίν

Η Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Κύπρο καλεί την διεθνή κοινότητα σε κινητοποίηση μετά την ισραηλινή επιδρομή στην πόλη Τζενίν.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, “ακόμα μια μέρα ξημέρωσε στην Παλαιστίνη φέρνοντας πόνο, θανάτους, παράνομες επιδρομές. Ακόμα μια μέρα που η κατεχόμενη πόλη, Jenin, που αποτελεί εδώ και χρόνια στόχο των κατοχικών Ισραηλινών δυνάμεων, βάλλεται ξανά από τα ξημερώματα της 26ης Ιανουαρίου”.

Σημειώνοντας ότι ο απολογισμός των τραυματιών είναι αδύνατο να υπολογιστεί, καθώς η επιδρομή βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αναφέρει ότι οι νεκροί ήδη έχουν φτάσει τους οχτώ μέχρι στιγμής, “ανάμεσά τους, όπως πάντα, νεαροί Παλαιστίνιοι, αλλά και μια ηλικιωμένη γυναίκα”.

Στην ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ότι “ο ισραηλινός στρατός κατοχής στοχοποίησε και ένα νοσοκομείο γεμάτο ασθενείς, ρίχνοντας στο εσωτερικό του καπνογόνα, καθιστώντας την εκκένωσή του απαραίτητη. Την ίδια στιγμή, πυροβολεί χωρίς έλεος ασθενοφόρα με τραυματίες δημιουργώντας περαιτέρω πανικό στην περιοχή”.

Υπενθυμίζει ότι η Jenin, ακολουθώντας τη συμφωνία του Όσλο, βρίσκεται στην «Περιοχή Α», η οποία απαγορεύει ρητά σε οποιονδήποτε Ισραηλινό να μπει σε αυτές τις περιοχές και είναι 100% υπό τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής, προσθέτοντας ότι “με πιο απλά λόγια, η παρουσία Ισραηλινών, πόσο μάλλον του κατοχικού στρατού, είναι παράνομη”.

“Εάν η διεθνής κοινότητα δεν κινηθεί  τώρα, υπό το φως αυτών των βίαιων σκηνών και εγκλημάτων που διαπράττουν οι δυνάμεις κατοχής, τότε πότε μπορεί να θριαμβεύσει επί των αρχών και των θέσεων της και να διατηρήσει ό,τι απομένει από την αξιοπιστία της;”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.