Πρέσβειρα Γαλλίας: Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη θέση της τουρκικής πλευράς για λύση δύο κρατών

Έλα στο Google News

Η Γαλλία απορρίπτει κατηγορηματικά τη θέση της τουρκικής πλευράς για λύση δύο κρατών, δήλωσε η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Σαλίνα Γκρενέτ-Καταλάνο, η οποία έγινε δεκτή σήμερα από την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η κ. Γκρενέτ-Καταλάνο υπογράμμισε τη σημασία εξεύρεσης κοινού εδάφους, ώστε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες προς συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινή εκτίμηση για τη θέση αρχών και τη σταθερή στήριξη της Γαλλίας, ως Μόνιμου Μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και τις προσπάθειες επίλυσής του.

Ειδικότερα για το θέμα της Αμμοχώστου, η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στη σημασία στήριξης της Κύπρου από τη διεθνή κοινότητα, περιλαμβανομένης της Γαλλίας, προκειμένου να αποτραπούν οι κατάφωρες παραβιάσεις από την Τουρκία του διεθνούς δικαίου και των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Κατά τη συνάντηση, τονίστηκε, εκατέρωθεν, η σημασία περαιτέρω ενίσχυσης των άριστων σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ειδικότερα όσον αφορά στη συνεργασία μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου και Γαλλίας, αντηλλάγηκαν απόψεις για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022», καταλήγει η ανακοίνωση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.