Πρέσβης Ισραήλ στην Κύπρο: Πλήρως δεσμευμένο το Ισραήλ στη συμφωνία με την ΚΔ για οριοθέτηση της ΑΟΖ

Το Ισραήλ είναι πλήρως δεσμευμένο στη συμφωνία για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) που υπεγράφη με την Κυπριακή Δημοκρατία το 2010, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρέσβης της χώρας στην Κύπρο, Σάμι Ρεβέλ, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πως το Ισραήλ θα πρέπει να ακυρώσει τη συμφωνία με του με την Κυπριακή Δημοκρατία αν θέλει να υπογράψει συμφωνία με την Τουρκία παρόμοια με εκείνη της Τουρκίας με τη Λιβύη.

Διαβάστε επίσης: Τσαβούσογλου: To Ισραήλ να ακυρώσει τη συμφωνία με τους Ε/κ

Ο κ. Ρεβέλ υπογράμμισε πως “το Ισραήλ σέβεται τα δικαιώματα της Κύπρου στην ενάσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΑΟΖ της”, προσθέτοντας πως η χώρα του είναι πλήρως δεσμευμένη στη συμφωνία για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης που υπεγράφη με την Κυπριακή Δημοκρατία το 2010.

Ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε επίσης, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο CNNTurk πως το Ισραήλ παραχώρησε κάποιες θαλάσσιες περιοχές στην Κυπριακή Δημοκρατία και πως μόνο αν ακυρωθεί η συμφωνία Ισραήλ – Κύπρου μpορεί να ενωθεί η τουρκική υφαλοκρηπίδα με εκείνη της Λιβύης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.