Πριν από το τέλος του καλοκαιριού η έναρξη παραγωγής εμβολίου κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑΟι εταιρίες παραγωγής φαρμάκων που συνεργάζονται με την αμερικανική κυβέρνηση βρίσκονται σε διαδικασία έναρξης της ενεργού παραγωγής ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού πριν από το τέλος του καλοκαιριού, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου των ΗΠΑ.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει βοηθήσει στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης αρκετών εμβολίων και θεραπειών μέσω του ειδικού προγράμματος (Operation Warp Speed program), ενώ προγραμματίζει να ανακοινώσει περισσότερες επενδύσεις σε εμβόλια κατά της COVID-19 στο μέλλον, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Κορωνοϊός: Ξανά κοντά στα 60.000 τα κρούσματα στις ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, σχεδόν 60.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στις ΗΠΑ το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, καταγράφηκαν 59.222 νέα επιβεβαιωμένα τις προηγούμενες 24 ώρες, καθώς και 411 θάνατοι. Ετσι, το σύνολο των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων μόλυνσης από τον κορωνοϊό ξεπέρασε τα 3,36 εκατομμύρια, ενώ ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε 135.582