Δορυφορικές εικόνες δείχνουν τις ζημιές που άφησαν πίσω τους οι πυραυλικές επιθέσεις  που εξαπέλυσαν το Σάββατο 14/4 τα ξημερώματα στη Συρία, οι ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία.

Νωρίς το Σάββατο, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα τον χάρτη με τους τρεις στόχους των Δυτικών στη Συρία.

Το CNNi έδωσε τον χάρτη αυτό σε δύο εταιρείες που ασχολούνται με την δορυφορική απεικόνιση, την DigitalGlobe και την Planet.com.

Οι δορυφορικές εικόνες των εταιρειών αυτών δείχνουν, λοιπόν, εκτεταμένες ζημιές στις εγκαταστάσεις, που φέρονται να εμπλέκονται με το πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας όπως υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, Γερμανία και Βρετανία.

Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία εξαπέλυσαν συντονισμένη επίθεση τα ξημερώματα του Σαββάτου, εκτοξεύοντας 105 πυραύλους σε τρεις στόχους στη Συρία.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι και οι τρεις αυτοί στόχοι «σχετίζονται με το χημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ».

Η εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Ντέινα Γουάιτ είπε σε δημοσιογράφους ότι η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία. Η Ρωσία, όμως, ισχυρίστηκε ότι τα συριακά αμυντικά συστήματα αναχαίτισαν 71 από τους 103 πυραύλους cruise.