Πριν μερικούς μήνες καταδίκαζαν και τώρα στηρίζουν την Τουρκία στη Συρία οι ΓερμανοίΗ Γερμανία καταδικάζει τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του συριακού καθεστώτος και των Ρώσων συμμάχων του στη βόρεια Συρία, αναφέρεται σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών με τίτλο “Ο Υπουργός Εξωτερικών Μαας για το Ιντλίμπ”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μαας έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στο Ιντλίμπ της Συρίας: «Καταδικάζουμε τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του συριακού καθεστώτος και των Ρώσων συμμάχων του στη Βόρεια Συρία. Τα γεγονότα της χθεσινής νύχτας δείχνουν τον μεγάλο κίνδυνο μίας περαιτέρω στρατιωτικής κλιμάκωσης”.

“Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους Τούρκους εταίρους μας, ειδικά τους τραυματίες, καθώς και τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων. Ο χρόνος περνά και χρειαζόμαστε μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός για το Ιντλίμπ, η οποία θα ανοίγει το δρόμο σε πολιτικές συνομιλίες. Ως προς αυτό είμαστε σε συζήτηση με όλες τις πλευρές. Με πρωτοβουλία μας, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει σήμερα μια ειδική συνεδρίαση για να διαβουλευθεί για την τρέχουσα κατάσταση», ανέφερε ο κ. Μαας.

Υπενθυμίζεται πως η Γερμανία ήταν ανάμεσα στις χώρες που πριν μερικούς μήνες καταδίκασαν την Τουρκική εισβολή στο Ιντλίμπ.