Αρχίζει αύριο Σάββατο 9 Μαΐου 2015 ο τρίτος γύρος της δεύτερη φάσης του Προ – ολυμπιακού τουρνουά (Continental Cup ) ανδρών και γυναικών στο Εθνικό Ολυμπιακό κέντρο Beach Volley (Ιστιοπλοϊκός) στη Λεμεσό.

Είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται στην Κύπρο μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση. Η Κύπρος που συμμετέχει σε αυτή από την προηγούμενη χρονιά έχει καταφέρει να προκριθεί στην δεύτερη της φάση τόσο στους όσο και στις γυναίκες.

Στοχεύει από αύριο σε μια νέα πρόκριση που θα την φέρει στον τέταρτο γύρο πλησιάζοντας ακόμα πιο πολύ στον μεγάλο της στόχο που είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Η αποστολή είναι πολύ δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Μανώλης Ρουμελιώτης μαζί με τους τους βοηθούς του Κωνσταντίνο Καρπαθάκη και Κωνσταντίνο Χατζηδαμιανού ολοκληρώνουν σήμερα την προετοιμασία τους.

Στους άνδρες η Κύπρος θα συμμετάσχει με δύο ομάδες (Αποστόλου/Κνέζεβιτς και Πλατρίτης/Οικονομίδης). Θα αντιμετωπίσουν την πανίσχυρη Εθνική Ολλανδίας.

Στις γυναίκες η Κύπρος θα συμμετάσχει επίσης με δύο ομάδες (Αγγελοπούλου/Κωνσταντοπούλου και Χριστοφόρου/Ζακχαίου) οι οποίες θα τεθούν αντιμέτωπες με την Εθνική Φινλανδίας.

Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες για να προκριθεί η ομάδα χρειάζεται να κερδίσει σε δύο αγώνες τον αντίπαλο. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει άλλη μια ευκαιρία να παίξει την πρόκριση αφού θα αντιμετωπίσει την χαμένη του άλλου ημιτελικού αγώνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αυριανής πρώτης ημέρας σε δύο γήπεδα:

Στις 9:00 γυναικών: Κύπρος – Φινλανδία και Ολλανδία – Λεττονία

Στις 9:50 γυναικών: Κύπρος – Φινλανδία και Ολλανδία – Λετονία

Στις10:40 ανδρών: Κύπρος – Ολλανδία και Φινλανδία – Ισραήλ

Στις11:30 ανδρών: Κύπρος – Ολλανδία και Φινλανδία – Ισραήλ

Σε περίπτωση που οι νίκες είναι στο 1-1 τότε θα διεξαχθεί και τρίτος αγώνας ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις μεν γυναίκες στις 12:20 και στους άνδρες στις 13:10.

Το απόγευμα θα διεξαχθούν οι τελικοί αγώνες ανδρών και γυναικών οι οποίοι θα κρίνουν και την πρώτη θέση στην διοργάνωση.

Την Κυριακή θα διεξαχθούν οι αγώνες μεταξύ των ηττημένων ομάδων που θα κρίνουν τις υπόλοιπες θέσεις στην κατάταξη. Οι τρεις πρώτες ομάδες στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών περνούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.