Προαγωγές ημέτερων στο Τμ. Δημοσίων Έργων με φόντο τις Προεδρικές

Πήραν προαγωγή δύο άτομα χωρίς συστάσεις από τους προϊστάμενους

Προαγωγές ημετέρων στο Τμήμα Δημοσίων Έργων με φόντο τις προεδρικές εκλογές του 2023. 

Ακόμα μια περίπτωση ρουσφετιού καταγγέλθηκε στη «Χαραυγή» και πρόκειται για τη διαδικασία προαγωγής δύο θέσεων Υπεύθυνου Χωρομετρικού Συνεργείου στο Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Σύμφωνα με έγκυρες μας πληροφορίες, για τις δύο θέσεις προαγωγής ήταν υποψήφιοι επτά υπάλληλοι. Από αυτούς, την προαγωγή πήραν μόνο οι δύο που είναι μέλη της ΣΕΚ, χωρίς να δοθεί οποιαδήποτε τεκμηριωμένη αιτιολόγηση.

Η απόφαση της Επιτροπής που συστάθηκε προκάλεσε έντονη αναστάτωση και εντός της Υπηρεσίας, καθώς δεν είχε ζητηθεί προηγουμένως από τους άμεσα προϊστάμενους των υποψηφίων να καταθέσουν τη δική τους άποψη και σύσταση. Επικρατεί αναβρασμός, τόσο στους άμεσα προϊσταμένους που αγνοήθηκαν όσο και στους υπόλοιπους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι δύο που πήραν την προαγωγή προσλήφθηκαν πριν 20 περίπου χρόνια, ενώ οι ανθυποψήφιοί τους προσλήφθηκαν στις αρχές του 1980. Μάλιστα εκφράζεται έντονη δυσφορία, καθώς, όπως φαίνεται, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. «Αυτή τη φορά ξεπέρασαν το κάθε όριο», φαίνεται να είναι η φράση που κυκλοφορεί στους διαδρόμους της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά κατά τη διαδικασία πρόσληψης παρευρέθηκε η διευθύντρια των Δημοσίων Έργων, η οποία -όπως μας αναφέρθηκε- βρίσκεται και στο εκατονταμελές Σώμα του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Η Διεύθυνση των Δημοσίων Έργων καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις με ποιες διαδικασίες και κριτήρια επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι δύο υπάλληλοι και σε ποια σημεία υπερτερούσαν των υπόλοιπων πέντε υποψηφίων. Μήπως μέτρησε αρνητικά το γεγονός ότι οι υπόλοιποι πέντε τυγχάνει να είναι μέλη της ΠΕΟ;

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, όταν μιλά για πάταξη του ρουσφετιού εννοεί ότι δεν γίνεται αποδεκτό, εκτός κι αν γίνεται από τον ΔΗΣΥ. Όσο θα πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές, θα βλέπουμε παντού βολέματα και  ρουσφέτια με προαγωγές και προσλήψεις ημέτερων και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πολλές θέσεις θα ξεπαγώσουν το ερχόμενο φθινόπωρο.

Γιάννης Κακαρής

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy